Vijesti 08.06.2016.

Tabla za parking je tu, a gdje je aparat?

ČITANJE: 1 minuta

Vanja M., mještanin ove ulice, kaže da je naplata parkinga počela 23. maja, a parking aparat nije postavljen, pa su oni vozači koji ne plaćaju SMS-om zbunjeni.

“Zvao sam nadležne i oni su mi rekli da se aparat nalazi stotinak metara dalje u skroz drugoj ulici. Ako čovjek nema uz sebe telefon ili dovoljno na računu da plati SMS porukom, ko mu može garantovati da neće, dok ode do aparata i vrati se, dobiti kaznu za neplaćanje“, kaže Vanja.

Iz Odsjeka za parkinge i garaže obrazlažu da u ovoj ulici nije postavljen parking automat zato što ih nemaju dovoljno na raspolaganju.

“Međutim, ima nekoliko automata u Masarikovoj ulici, u Ravnogorskoj i Dragiše Vasića, a postoji i naplata parkinga putem SMS-a, tako da će svako ko tu parkira bez parking karte biti kažnjen“, kaže Branimir Papić, šef Odsjeka za parkinge i garaže.

On dodaje da je uvođenje naplate parkiranja i dodjele povlaštenih karata u ovoj ulici olakšalo stanarima iz okolnih zgrada.

“Dobra stvar je to što sada možemo da kupimo godišnje karte i sigurno imamo parking mjesto, za razliku od ranije kada smo bili primorani da automobil nekad ostavimo tamo gdje mu nije mjesto“, kaže Nebojša Dvizac, mještanin.

(nezavisne.com)