Biznis 15.11.2015.

Tablet otporan na udarce, vodu i loše klimatske uslove

ČITANJE: 1 minuta
Dell-Latitude-12-Rugged
Kompanija Dell predstavila je novi Latitude 12 Rugged tablet računar, prvi Fully Rugged tablet kreiran za rad u najtežim uslovima. Dizajniran specijalno za korisnike koji zahtjevaju fleksibilan mobilni uređaj, Latitude 12 Rugged uređaj je prezentovan domaćoj javnosti kako bi se na djelu pokazale njegove glavne karakteristike.
Predstavnici kompanije su na veoma kreativan način, primenom crash testa i improvizovanjem loših uslova za rad, testirali izdržljivost Rugged serije. Prva prepreka koja publiku nije ostavila ravnodušnom jeste jednostavno bacanje računara na pod, koju je uređaj uspješno prevazišao, bez izmjene forme i remećenja rada funkcionalnosti. Simulacija ekstremnih uslova se nastavila, a nivo kvaliteta rada računara nije se mijenjao čak i nakon izloženosti velikoj količini vode.

 

Praćen modernim dizajnom i funkcionalnošću, ovaj tablet je najnoviji član inovativnog Dell Rugged portfolija koji uključuje Latitude 12 Rugged Extreme flip-hinge konvertibilni notbuk računar, zatim Latitude 14 Rugged Extreme i Latitude 14 Rugged notbuk računare. Latitude 12 Rugged tablet posjeduje Direct-View HD ekran dijagonale od 11,6 inča sa multi-touchmogućnostima koje podržavaju i rad u rukavicama. Kako bi dostigao maksimalne performanse na ekstremnim temperaturama, Rugged tablet dolazi sa QuadCool regulatorom toplote četvrte generacije, kao i sa moćnim Intel Core M procesorom pete generacije.

Rugged tablet posjeduje bateriju koja može da traje do 12 sati, a tu su i dvije dodatne dvoćelijske zamjenljive baterije. Uređaj posjeduje izdržljivi  Docking interfejs za dodavanje komponenti po potrebi, poput računarskih periferija ili povezivanje sa dokovima u vozilima. Takođe, opcioni poklopac za tastaturu ima prilagodljivo pozadinsko osvjetljenje, kao i IP 65 zaštitni propis za zaštitu od prodora vode i prašine.

(Novosti)