Sport 16.06.2024.

Tadić ljut na Piksija: “Ako on misli da Dušan Tadić treba da igra 30 minuta…”

ČITANJE: 1 minuta

Dušan Tadić, kapiten fudbalera Srbije, nije bio srećan kada mu je Dragan Stojković Piksi saopštio da neće početi meč protiv Engleske (0:1) na startu Evropskog prvenstva.

Tadić je priliku dobio tek u 61. minutu, o čemu je pričao poslije meča.

“Teško, iskreno teško. Pričao sam sa misterom naravno, imamo dobru komunikaciju. Ali teško sam to prihvatio jer se igra protiv Engleske. Kapiten sam, lider sam. Mislim da sam najbolji igrač ovog tima bez lažne skromnosti. Naravno da mislim da sam trebao da počnem. Poštujem odluku selektora. Mogao bih mnogo više da uradim da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću da igram. Ja bih naravno voleo da igram 90, ali poštujem odluku. Naravno da želiš da budeš deo kolektiva i uradiš sve za kolektiv. Idemo dalje, da prođemo dalje to je najbitnije. Imamo veliko zajedništvo i učinićemo sve za to”, rekao je Tadić za RTS.

Imali su “orlovi” veliku podršku u Gelzenkirhenu.

“Uživali smo u svakom mogućem smislu. Znali smo da će biti podrška i znamo da će u Minhenu biti dobra podrška. Stvarno su nam bili vetar u leđa i žao mi je što ih nismo obradovali”, dodao je Tadić.

Slijedi meč sa Slovenijom u četvrtak. Šta je važno pred taj duel?

“Dobra analiza, dobar oporavak. Da se što bolje spremimo za utakmicu, neće biti lako. Gledao sam utakmicu sa Danskom, dosta su nezgodni. Imali su još šansi posle gola. Mislim da možemo da im nanesemo bol. Idemo da se oporavimo i pripremimo što bolje za taj meč”, zaključio je Tadić.