Tadić: Mnogi žele da formiram novu stranku

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH Ognjen Tadić smatra da vrh SDS-a neće moći pobjeći od odgovornosti za loš izborni rezultat 2018. godine, koji očekuje većina članstva te stranke.

“U SDS-u je trebalo organizovati neposredne unutarstranačke izbore po pravilu jedan član jedan glas, i na taj način vratiti stranku narodu”, rekao je Tadić i ocijenio da bi “to očistilo prošlost i sadašnjost SDS-a, a obezbijedilo čistu budućnost stranke”.

Komentarišući informaciju da osniva novu stranku sa nekadašnjim predsjednikom Republike Srpske Nikolom Poplašenom, Tadić je za “Nezavisne novine” rekao da ima utisak da mnogi žele da formira novu političku organizaciju ili da makar učestvuje u tome.

“Vrh SDS-a bi to doživio kao olakšanje, jer ga brine moja moguća uloga pri preispitivanju lošeg izbornog rezultata 2018. godine, koji zbog lošeg rukovođenja strankom očekuje većina u SDS-u”, istakao je Tadić.

On je naveo da Republika Srpska danas ima problem zbog toga što nema veliku stranku, koja je u stanju da vrši vlast na dobar način, a nema ni veliku stranku, koja je u stanju da vlast preuzme i da je vrši na dobar način.

(Srna)

REALIZACIJA PROJEKTA “Zbližimo se uz slikovnicu o multipli sklerozi”

Udruženje oboljelih od multiple skleroze Republike Srpske održaće 27. maja u hotelu Talija sa početkom od 11.00 časova prezentaciju slikovnice o multipli sklerozi. Sve informacije o bolesti, simptomima, liječenju, kao i o potrebama oboljelih predstavljene su u vidu edukativne slikovnice, kako bi približili i upoznali stanovništvo sa multipla sklerozom i oboljelim od ove bolesti.