Politika 15.09.2015.

Tadić ostaje na čelu banjalučkog SDS-a

ČITANJE: 2 minute
tadic-ognjenOgnjen Tadić ostaje na čelu SDS-a u Banjaluci, saznaje ATV.

To je odlučeno večeras nakon nastavka redovne sjednice Gradskog odbora koja je prije petnaestak dana prekinuta zbog nedostatka kvoruma i nezadovoljnih SDS-ovaca najavom njegove ostavke na mjesto predsjednika GO Banjaluka.

Tadić je istakao da ostaje na čelu GO Banjaluka sve dok to od njega budu zahtjevali članovi SDS-a.

On je izjavio da će opozicija sigurno imati jednog kandidata za gradonačelnika Banjaluke, ali da to neće biti on.

Tadić je rekao da banjalučki SDS poziva sve opozicione stranke u Banjaluci da odmah formiraju izborni štab opozicije koji će voditi predizborne aktivnosti, te predlaže da tim štabom rukovodi predstavnik SDS-a.

Za kvorum je ranije nedostajao Davor Šešić i još nekoliko delegata jer se nisu slagali sa odlukom Ognjena Tadića da odstupi sa mjesta prvog čovjeka SDS-a u Banjaluci. Ognjen Tadić je za njega tada imao samo riječi hvale.

– Gospodin Davor Šešić je uzoran poslanik SDS, jedan među vrijednim aktivistima, mlad obrazovan čovjek koji ima sjajnu budućnost – rekao je tada Ognjen Tadić, predsjednik GO SDS.

Prethodnih dana spekulisalo se da su pretendenti na mjesto predsjednika Gradskog odbora SDS-a Branko Blanuša ili Miroslav Petković.
Tadić: Opozicija će sigurno imati jednog kandidata za gradonačelnika

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Ognjen Tadić izjavio je da će opozicija sigurno imati jednog kandidata za gradonačelnika Banjaluke, ali da to neće biti on.

Tadić je rekao da banjalučki SDS poziva sve opozicione stranke u Banjaluci da odmah formiraju izborni štab opozicije koji će voditi predizborne aktivnosti, te predlaže da tim štabom rukovodi predstavnik SDS-a.

On je dodao da je u nastavku redovne sjednice Skupštine Gradskog odbora postignuto jedinstvo potrebno za dalji život stranke, te da su izliječili rane koje im je napravio Nenad Stevandić.

Tadić je istakao da je SDS od Stevandića, kojem su dali ogromno povjerenje predlažući ga za poslanika, nosioca liste i potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, “dobio ožiljak koji je bio mali, ali otrovan”.

Na Skupštini Gradskog odbora SDS-a Banjaluka usvojen je i izvještaj o radu za prošlu i ovu godinu, kao i plan rada za ovu i narednu godinu.

(ATV)