Politika 09.05.2016.

Tadić: Srpska nije ničija privatna tvorevina

ČITANJE: 1 minuta
ognjen tadic
Sadašnja vlast u Republici Srpskoj nije u stanju da rješava probleme i veliki narodni protest će poslati poruku da RS nije ničija privatna tvorevina, nego da ona pripada narodu, izjavio je danas potpredsjednik Srpske demokratske stranke Ognjen Tadić.

Kazao je da je zbog velikog nezadovoljstva sadašnjim stanjem i podrške građana za održavanje “Velikog narodnog protesta” režim u ogromnom strahu, ističući da će 14. maj ostati upamćen u istoriji RS.

-Režimu otkazuju poslušnost i oni nad kojima su oni dosad imali potpunu kontrolu. Otkazivanje manifestacije koju je u Parku ‘Mladen Stojanović’ organizovala Narodna univerzitetska biblioteka je najbolji dokaz za to- navodi Tadić, dodajući da je najava režimskih protesta odraz straha od iskazivanja narodnog nezadovoljstva.

Tvrdi da je SDS i Savez za promjene (SzP) istrajan u namjeri da se bori protiv onih koji su RS doveli na ivicu bijede.

-Kada je SDS kazao da će odbaniti narod i stvoriti RS on je to učinio, kada kažemo da ćemo protjerati raznorazne strance koji su napravili ljude poput Dodika na političkoj sceni, mi ćemo to strpljivim radom i učiniti- rekao je Tadić.

Ističe da će tako i sada biti ispunjeno obećanje narodu da će imati kvalitetniji život i da će biti održani protesti.

-Mi nemamo ništa zajedničko sa ljudima koji ništa obećano nisu ispunili uključujući tu referendum, bolji život, više zaposlenja, ekonomske reforme i drugo- kazao je Tadić.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a u Banjaluci Predrag Vulin je ustvrdio da je podrška građana velikom narodnom protestu u Banjaluci ogromna što pokazuje veliko interesovanje građana koji se javljaju u banjalučki SDS i traže od njega da artikuliše njihovo nezadovoljstvo.

(Agencije)