Magazin 27.01.2016.

Tajni gradovi i NLO lokacije: Ovo su Gugl mape koje ne smijete da vidite

ČITANJE: 3 minute
gugl mape
Neke oblasti koje su mapirane na “Google Earth” i “Google Maps” mogu biti zamagljene na zahtjev, ali neke od njih nestale su bez dovoljno dobrog razloga.

Ovo uključuje dijelove Valensije na Filipinima i rafineriju nafte Sazhalombatu u Mađarskoj. Prema teoretičarima zavjere sljedeća zatamnjena i obrisana mjesta zapravo su tajne lokacije NLO.

Kontroverzni Haarp (High Frequency Active Auroral Research Program) nalazio se u blizini ganice između Vašingtona i Oregona. Vazdušne snage Amerike ugasile su postrojenje koje je proučavalo jonosferu 2014. godine. Teoretičari zavjere su vjerovali da je Haarp dizajniran da kontroliše vrijeme, a neki su čak smatrali da je to mjesto za testiranje NLO, piše Dailymail.

Tajni grad, Rusija

Jedna oblast u sibirskoj tundri gusto je zamagljena na Gugl mapama, a niko ne zna zbog čega. Najbliži grad ovom mjestu je Egvekinot, prvi susjed Aljaske preko Beringovog moreuza. Rusima je 1986. godine rečeno da se u toj oblasti nalaze desetine gradova zatvorenog tipa sa oko milion stanovnika.

Gradovi uz svoja imena imaju i brojeve, kao što je Arzamas-16, koji je bio dom nuklearnih inženjenra koji su uklonili američki nuklearni monopol.

Zatvor Portlis u Irskoj

Zatvor Portlis u Irskoj strogo je čuvano mjesto na kom kaznu odslužuju neki od najopasnijih kriminalaca ove zemlje. Iako nije zamagljen na mapi, na zumiranoj fotografiji se vidi da se boje ne poklapaju sa okruženjem zatvora. To je tako zbog toga što “Google Earth” prikazuje fotografiju starog zatvora, možda da niko ne bi mogao da pobjegne iz novog.

Farska ostrva, Danska

Farska ostrva su konstitutivni dio Danske koji se sastoji 18 vulkanskih ostrva i nalazi između Islanda i Norveške. Veliki dio ovih ostrva ne postoji na guglovim mapama, uključujući i ostrvo Vagar, na kom je bila vojna baza iz Drugog svjetskog rata. Nikome nije jasno zbog čega su dijelovi ovih ostrva, na kojima živi 50.000 ljudi, zamućeni, ali se pretpostavlja da se radi o ribarskim pravima.

Rafinerija nafte Sazhalombata u Mađarskoj

Rukovodstvo rafinerije tražilo je od Gugla da oboji teritoriju na kojoj se rafinerija nalazi u zelenu boju i da obriše zgrade i objekte koji se nalaze na tom području, ali niko ne zna zbog čega.

Kantega, Nepal

Himalajski vrh Kantega, poznat i kao Snježni prevoj, glavni je vrh Himapaja u Nepalu i visok je 6.782 metra. Njega je “Google Earth” zacrnio bez objašnjenja, iako ima onih koji tvrde da je u pitanju greška u sistemu.

Vazdušna baza Volkel u Holandiji

Prema bivšem holandskom premijeru Ruudu Lubesru, u bunkerima Volkela nalaze se 22 nuklearne bombe. One su tamo smještene šezdesetih godina, a Volkel se ne može jasno vidjeti na mapama Gugla.

Brana Kiovi u Južnoj Karolini

Brana Kiovi i istoimeno jezero u Južnoj karolini zamagljeni su na Guglovim mapama na zahtjev. Skrivena oblast zauzima prostor dug 42 kilometra i širok skoro pet kilomera.

Valensija, Filipini

Dio grada Valensije na Filipinima zamagljen je, ali se smatra da je to Guglova greška. U gradu živi 18.000 stanovnika, zbog čega je posebno sumnjivo to što je skriven.

(Blic)