Sport 06.05.2018.

TAKMIČENJE EKIPA BANJALUČKE REGIJE Najbolja juniorska ekipa KK “Ruki” iz Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Na finalnom takmičenju juniorskih ekipa Područnog košarkaškog odbora Banjaluka najbolja je bila ekipa Košarkaškog kluba /KK/ “Ruki” iz Banjaluke, koja je u finalu bila bolja od banjalučkog “Borca”.

Na takmičenju završenom sinoć treće mjesto je pripalo domaćoj ekipi “Sloboda 73”, a četvrti su bili košarkaši “Mladosti” iz Mrkonjić Grada.

Predsjednik KK “Ruki” Ognjen Mihajlović kaže da klub 15 godina intenzivno radi sa mlađim kategorijama, višestruki je prvak Republike Srpske i BiH i najtrofejniji je klub u košarci u Srpskoj kada su u pitanju mlađe kategorije.

– Naša kadetska ekipa se sprema za polufinalni turnir prvenstva BiH, a ovo nam je bila dobra utakmica – rekao je on.

Sekretar Područnog košarkaškog odbora Banjaluka Dragan Vuković pohvalio je organizaciju finalnog turnira u Novom Gradu.

– Ovo je lijepa prilika da se najtalentovaniji juniori područja Banjaluke nađu na jednom mjestu, odigraju turnir i pokažu šta znaju – rekao je Vuković.

Trener KK “Sloboda 73” Dejan Kukavica kaže da su se u Novom Gradu sastale četiri najbolje ekipe banjalučke regije.

– Treće mjesto na banjalučkoj regiji je veliki rezultat, s obzirom da je ova regija kvalitetom i kvantitetom i najbrojnijija i najkvalitetnija, odnosno najkvalitetniji područni košarkaški odbor u Republici Srpskoj – naveo je Kukavica.

On kaže da se treninzi nastavljaju tokom narednih mjesec i po dana, a nakon toga će uslijediti pauza.

Nakon odmora, u Novom Gradu biće organizovano više manifestacija – četvrti po redu košarkaški kamp i međunarodni košarkaški turnir za kadete, a učešće su najavile brojne ekipe.

(Srna)