Vijesti 25.12.2022.

Taksi u Banjaluci uskoro jeftiniji?

ČITANJE: 1 minuta

Sa stabilizacijom cijene goriva mogle bi se smanjiti i cijene usluga taksi službe jer, kako kaže Dragan Purišić, predsjednik Udruženja taksista “Banjalučki taksi”, cijena goriva mora ostati stabilna bar mjesec dana kako bi razmotrili pojeftinjenje svojih usluga, pišu Nezavisne novine.

“Na smanjenje cijena goriva ne smijemo da reagujemo odmah”, ističe Purišić, dodajući da bi smanjenje cijena usluga išlo u pravcu vraćanja stare cijene, odnosno one koja je bila na snazi prije poskupljenja koja su se desila prije mjesec dana.

“Ako cijena goriva ostane ovakva mjesec dana, možemo ući u razmatranje da spustimo cijenu za 30 odsto, odnosno onoliko za koliko smo i podigli”, kazao je Purišić.

Naime, podsjećamo da su taksi službe podigle cijene sredinom novembra ove godine, kada je start umjesto 2,2 KM koštao 2,5 KM.

Gledajući u kilometrima, poskupjelo je za 20 feninga, što za građane znači da će umjesto dosadašnjih 1,7 KM plaćati 1,9 KM po kilometru.

“Cijene usluga taksi službe ne diktira samo cijena goriva. Moramo uzeti u obzir inflacije svih cijena i povećanja troškova koje imamo, a koji se ne odnose na samo gorivo”, zaključuje Purišić.

Oznake: Banjaluka, taksi