Svijet 21.09.2021.

TALAČKA KRIZA: Muškarac oteo “Lastin” autobus u Njemačkoj, specijalci ga savladali

ČITANJE: 2 minute

Specijalne jedinice njemačke policije SEK okončale su večeras, talačku krizu, kako događaj u autobusu srpskog prevoznika “Lasta” , koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund – Beograd, kada je putnik koji je ušao u autobus u Frankfurtu napao vozače i ostale putnike, karakteriše njemački “Bild”.

Nakon što su uspjeli da izbave dva vozača iz autbusa, policija je pokrenula munjevitu akciju kojom je savladala napadača.

Svjetla, kojim je helikopter sa neba osvjetljavao autoput A9, koji je bio zatvoren u oba pravca između Hilpolštajna i Gredinga, ugašena su, pa je uslijedio upad policije.

Čule su se tri detonacije nakon čega je uslijedilo hapšenje napadača, koji je bio naoružan.

Policija je saopštila da se, što se detonacija tiče, radilo o šok-bombama koje su bačene.

Prema pisanju njemačkog “Bilda”, pošto se radilo o stranom autobusu pregovori s napadačem nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi liste, izgovarao nesuvisle rečenice.

Kako Tanjug saznaje, riječ je o Fahrudinu Kahroviću, koji je u autobus ušao u Frankfurtu i napao dva putnika.

Njega su vozači i putnici najprije savladali, a potom su sa njim u vozilu ostali samo vozači.

Putnici su uspjeli da izađu iz autobusa.

Vozači Lastinog autobusa tvrde da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut.

Njemačka policija je u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom bila je u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i s napadačem.

Tokom akcije policije niko nije povrijeđen, a napadač je uhapšen.

Policija je, preko Twittera, saopštila da je da je u toku pretres autobusa, a “Bild” je tvrdio da je napadač sa sobom imao naoružanje.

(SB)

Oznake: Njemačka, otmica