Sport 05.08.2016.

Talentovani banjalučki košarkaš dobio ponudu kluba iz Španije

ČITANJE: 2 minute

Mladi bh. košarkaš Mihajlo Zvonar karijeru će nastaviti u Španiji.

Poslije osvajanja šampionata u prvenstvu RS, ovaj 24-godišnjak nastojao je da pronađe angažman u nekom od bh. klubova, a kako u tome nije uspio, odlučio se da svoju sreću pronađe izvan granica naše države.

“Nakon osvojene titule šampiona RS sa KK Prijedor, čekao sam da vidim kako će se situacija razvijati na polju transfera i obzirom da vremenom nisam dobijao ponude za igranje za klubove iz BiH, odlučio sam se da okušam u inostranstvu. Do saradnje je došlo posredstvom mog menadžera, a sama ponuda je stigla sredinom jula i nije se mogla odbiti. Inače, u pitanju je ekipa Cantbasket La Gallofa iz Santandera, koja igra EBA ligu Španije. Prethodnu sezonu je završila na sedmom mjestu. Kvalitet lige je neupitan, skoro sve ekipe pored svojih igrača i podmlatka koji je u Španiji izuzetno kvalitetan, u rosteru imaju i dva do tri inostrana igrača. Uprava kluba se već toliko potrudila da se osjećam dijelom Cantbasket porodice svojim angažovanjem oko mene u dosadašnjem periodu i zbog toga im neizmjerno hvala”, rekao je Zvonar za naš portal.

“Meni je bitno da se afirmišem u inostranstvu i pokažem sebi da mogu još više napredovati i na individualnom i timskom planu. Santander je predivan grad, bar iz slika i video snimaka koje sam imao priliku da pogledam, prepun istorijskih znamenitosti. Samim ugovorom sam zadovoljan, a uslovi za rad su sjajni. Dvorana i teretana na raspolaganju su danonoćno, lični kondicioni trener i sjajno opremljen sportski kampus koji je u vlasništvu samog kluba. Meni preostaje da pružim svoj maksimum i pokušam da sa klubom izborim plasman u viši rang takmičenja”, zaključuje mladi košarkaš.

(Sportsport.ba)