Vijesti 04.12.2017.

Talić primio predstavnike Banjalučkog studentskog pozorišta

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić je rekao da je Grad izrazito ponosan na rad i dostignuća Banjalučkog studentskog pozorišta, koje se pokazalo kao rasadnik odličnih glumačkih kadrova. Talić smatra da su kulturni radnici poput članova ansambla ovog pozorišta jedni od najboljih ambasadora grada. 

Talić je danas primio članove ansambla BSP-a povodom njihovog učešća na Internacionalnom festivalu „Zlatni vitez“ u Moskvi, gdje su osvojili „Srebrnog viteza“ za predstavu „Mlijeko“, dok su „Zlatnog viteza“ za glumačka ostvarenja osvojili glumci Jelena Trepetova Kostić i Aleksandar Ristanović.

– Smatram da ste na dobrom putu i da je pred vama svijetla budućnost. Svjestan sam i izazova sa kojima se susrećete i da je vaš put trnovit, ali mi ćemo nastaviti da vas podržavamo, a spremni smo da razmotrimo i na koji još način možemo da vam pomognemo da vam olakšamo rad i da još napredujete – rekao je Talić dodajući da su vrata Skupštine grada uvijek otvorena za sve one koji naš grad promovišu u najboljem svjetlu, te napomenuo da su ovakvi uspjesi izuzetno važni za grad koji je ušao u projekat „Evropska prestonica kulture 2024“.

Direktor Banjalučkog studentskog pozorišta Bojana Tomašević je istakla da im mnogo znači što grad ima sluha za kulturu, kao i činjenica da jedan predsjednik Skupštine grada prati njihov rad i predstave koje priređuju. Ona je kazala da ansambl iz Moskve nosi divno iskustvo i da im je drago što se sa nagradama vraćaju u svoj grad.

Oznake: Zoran Talić