Politika 29.03.2018.

TALIĆ: Realizovano 94 odsto programa Skupštine

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić rekao je da je gradski parlament tokom prošle godine bio u najuspješniji u posljednjih 10 godina kada je riječ o realizovanju programa.

“Programom je bilo predviđeno 120 tačka dnevnog reda, a realizovali smo 113, što je 94 odsto. To je više nego što je bilo u posljednjih deset godina”, rekao je Talić novinarima, govoreći o izvještaju gradskog parlamenta za prošlu godinu koji se danas našao pred odbornicima.

On je naveo da je  te da je bilo oko 500 tačaka i 120 podtačaka.

“Skupština grada je radila u punom kapacitetu i intenzitetu, pratili smo aktivnosti Gradske uprave, nametali smo određeni tempo. Mislim da je u svim ovim aktivnostima koje je realizovala Gradska uprava Skupština grada i te kako doprinijela u razvoju Banjaluke u prošloj godini”, istakao je Talić.

Ona je naglasio da su napravljeni određeni pomaci i da je u toku izrada novog sajta gradske Skupštine koji će biti u funkciji za mjesec dana, kao i da je sa banjalučkim Inovacionim centrom pokrenuta inicijativa prema stranim donatorima da bude rađena digitalizacija gradske Skupštine, budući da je skupštinska sala rađena prije 16 godina.

“Dobili smo ohrabrujuće prognoze”, rekao je Talić.

(Srna)

Oznake: Zoran Talić