Vijesti 20.02.2019.

TALIĆ: Salcburg dobar primjer za rješenje saobraćajnih gužvi

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke Zoran Talić, na poziv predsjednika Instituta regiona Evrope (IRE) Franca Šausbergera, učestvuje u radu konferencije „Mobilnost u pametnim gradovima“ koja se održava u Salcburgu.

Talić je istakao kako bi  Salcburg mogao biti  dobar primjer Banjoj Luci, pogotovo kada su u pitanju rješenja problema saobraćajnih gužvi i razvoja saobraćajne infrastrukture.

-Salcburg ima zaista interesantna rješenja kada je u pitanju javni prevoz. Razmijenili smo dosta interesantnih ideja o toj temi, a koje bi u budućnosti mogli da primjenjujemo – rekao je on.

Ovom prilikom predsjednik gradske Skupštine sastao  se i sa gradonačelnikom Salcburga Haraldom Projnerom, ss kojim je razgovarao o konceptu razvoja takozvanih „pametnih gradova“, o saradnji dva grada u oblastima saobraćaja i turizma.

– Banjalučki gradski parlament je krajem prošle godine usvojio novu Strategiju razvoja grada u kojoj je jedan od ciljeva koji želimo ispuniti upravo koncept „pametnog grada – podsjetio je predsjednik Talić.

Oznake: Zoran Talić