Politika 03.06.2019.

Talićev “Poligraf” postaje stranka

ČITANJE: 2 minute

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada i osnivač političko-građanskog fronta “Poligraf”, sutra će zvanično osnovati političku partiju koja će nositi isto ime, potvrđeno je za “Nezavisne”.

Osnivačka sjednica Skupštine biće održana sutra u 19 časova u Banskom dvoru, a organizatori, kako nezvanično saznajemo, očekuju da će se na njoj okupiti oko 500 ljudi.

Talić, koji je nekadašnji čelnik Gradskog odbora Partije demokratskog progresa, osnovao je pokret “Poligraf”, nakon što je izašao iz ove stranke.

“Napravili smo programske ciljeve koji će nam biti najbitnija platforma za naše dalje djelovanje, gradimo određene dokumente i ono što sigurno mogu da kažem je da će ‘Poligraf’ isključivo djelovati projektno i programski i držati se svojih programskih ciljeva”, izjavio je nedavno Talić, za koga njegovi saradnici kažu da vrijedno radi u pokušaju da za novu stranku pridobije što više pristalica.

Da li će među njima biti i oni koji su, kako se tvrdi, najviše razočarani politikom PDP-a, ostaje da se vidi nakon osnivanja i početka rada stranke.

Politička partija “Poligraf” će u početku, bar kada je Banjaluka u pitanju, imati dva odbornika u Skupštini grada, a pored Talića to će biti i Tatjana Čičić-Odžaković, koja je zajedno s njim napustila PDP, dok je ova partija ostala sa samo jednim predstavnikom u odborničkim klupama – Jovom Savanovićem.

“Svi koji žele da upoznaju nešto novo na političkoj sceni su dobrodošli”, rekao nam je jedan od njegovih saradnika uoči osnivačke sjednice Skupštine, koji je potvrdio da se u “Poligrafu” nadaju da će se Taliću pridružiti i veliki broj članova Gradskog odbora PDP-a.

“Poligraf” je već konstituisao Mrežu mladih ovog pokreta, na čijem je osnivanju u martu za predsjednika izabran Nemanja Jalić.

Pokretu se 9. marta pridružio i Zoran Anđušić, odbornik u Skupštini grada Trebinja, koji je takođe napustio PDP i radi na formiranju trebinjskog odbora ove partije.

Oznake: Zoran Talić