Sport 06.08.2022.

Tatar heroj Borca, Banjalučani u samom finišu srušili Igman

ČITANJE: 1 minuta

Borac je kao domaćin u okviru četvrtog kola Premijer lige BiH savladao Igman sa 1:0.

I ovaj meč je odigran u Novom Gradu, na stadionu Mlakve, piše Meridian sport.

Borac je od početka preuzeo posjed lopte, no prvu dobru priliku su imali gosti, koji u 20. minutu nisu dobro reagovali pri udarcu jednog fudbalera sa šest-sedam metara.

Samo tri minuta kasnije, opasno je bilo na drugoj strani, no Aldin Ćeman je odlično zaustavio pokušaj Momčila Mrkaića.

U nastavku, nije bilo previše uzbuđenja, sve do 43. minuta, kada je jedan igrač gostiju izbacio loptu sa gol linije nakon što je Ćeman loše reagovao pri korneru.

Na veliki odmor se otišlo bez golova, a drugih 45 minuta nije donijelo previše promjena. Borac je i dalje bio nešto opasniji, no nisu to uspijevali konkretizovati.

Enver Kulašin je u 55. minutu nakon sjajnog duplog pasa ostao u situaciji jedan na jedan sa Ćemanom, no čuvar mreže ekipe iz Konjica je bio na pravom mjestu.

Igman je takođe imao par šansi, no ni oni nisu pogađali, pa se činilo da promjene rezultata neće biti. Amer Dupovac je u 90. minutu dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, a tri minuta kasnije je uslijedio šok za njegov tim.

Benjamin Tatar se na dvadesetak metara od suparničkog gola oslobodio čuvara, a potom je šutirao po zemlji i zatresao Ćemanovu mrežu za 1:0, što je ostao i konačan rezultat susreta.

U narednom kolu, Borac će igrati protiv Slobode u gostima, dok će Igman kao domaćin dočekati Sarajevo.