Biznis 26.02.2016.

TC Bingo u akciji “Pokažimo da nam je stalo”

ČITANJE: 2 minute
Vizual finalni
Povodom obilježavanja 8. marta, međunarodnog praznika posvećenog ženama, a s ciljem podrške štićenicama Sigurnih kuća u Bosni i Hercegovini, Bingo i prijatelji su organizovali kampanju pod nazivom “Pokažimo da nam je stalo“ .

Cilj kampanje je ukazivanje na važnost žene u društvu. Međunarodni dan žena je samo jedan dan u godini kada se u javnosti govori o položaju žena u prošlosti i sada. I dalje postoje problemi koji nisu prevaziđeni i zbog kojih se žene još uvijek nalaze u podređenom ili ugroženom položaju.

– Naši partneri su prepoznali Bingovu inicijativu i pružili podršku u kampanji. Planirano je da se u toku promotivnog perioda 3.-13. marta prikupe sredstva za pomoć štićenicama 8 sigurnih kuća diljem naše zemlje. U tom periodu, naši kupci koji se odluče za Nivea, Didaco, Kraš ili Adler proizvode koji su obuhvaćeni kampanjom , direktno će doprinijeti donaciji – kaže  Tatjana Paunoski, PR menadžer kompanije.

Tim povodom su, dodaje ona, snizili cijene artikala čijom se kupovinom učestvuje u ovoj društveno-odgovornoj kampanji.

– Tako će u toku kataloške akcije 3. do 13. marta odabrani Nivea, Didaco, Kraš i Adler proizvodi kupcima biti dostupni po još nižim cijenama- ističe Paunoski.

U BiH postoji 8 sigurnih kuća sa oko 170 raspoloživih mjesta. Problem nasilja u porodici je sve veći a žrtve su najčešće žene. Da bi žrtva bila zbrinuta u sigurnoj kući, potrebna je odluka donesena od nadležnih subjekata zaštite (centar za socijalni rad i policija), koja bi trebalo da sadržava razloge i opravdanje za smještaj žrtve. Osim materijalne podrške, žrtvama nasilja je potrebna i moralna podrška. Važno je pokazati da nam je stalo, da brinemo i da nisu zaboravljene.

– 8. marta ćemo uručiti donaciju u visini 9.000 KM sigurnim kućama, a štićenicama svih 8 kuća ćemo poslati poklone, bez obzira na to što kampanja traje do 13. marta. Želimo ih obradovati upravo na Dan žena- dodaje Paunoski.

(PR)