Biznis 24.01.2016.

TC Boska: I PDP učestvovao u izboru većinskog vlasnika

ČITANJE: 3 minute
boska
Tržni centar “Boska” apeluje da predstavnici svih političkih subjekata u Srpskoj prestanu da zloupotrebljavaju ime Robne kuće “Boska” i da je koriste kao instrument u političkim obračunima sa svojim neistomišljenicima, jer na taj način štete ugledu ovog tržnog centra, kako kod građana Srpske tako i kod poslovnih partnera i budućih investitora.

– Imajući u vidu posljednje saopštenje PDP-a u kome se, po ko zna koji put u posljednjih nekoliko godina, Robna kuća ‘Boska’ pominje u negativnom kontekstu i kao ‘najveća afera u Republici Srpskoj’ želimo da pitamo predstavnike ove političke partije do kada će na bazi neistinitih informacija narušavati ugled našeg preduzeća i RK ‘Bosku’ gotovo svakodnevno koristiti u političkom obračunu sa svojim neistomišljenicima- saopšteno je iz uprave Tržnog centra “Boska”.

Ovaj Tržni centar podsjeća predstavnike PDP-a da su i njihovi poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske svojevremeno glasali za prijedlog Vlade Srpske u vezi sa modelom privatizacije Robne kuće “Boska” i tako direktno učestvovali u izboru sadašnjeg većinskog vlasnika, te sklapanju Ugovora o privatizaciji.

– Koristimo priliku da još jednom zamolimo sve političke subjekte da prestanu RK ‘Bosku’ da koriste kao instrument svoje političke borbe, a javnost Republike Srpske ovim putem obavještavamo da ćemo u narednih 15 dana sukcesivno prezentovati sve dokaze koji će nedvosmisleno potvrditi da Vlada Republike Srpske nije isplatila plate bivšim radnicima RK ‘Boska’ nego je to uradila RK “Boska”- dodaje se u saopštenju.

U tekstu se navodi da će javnosti biti prezentovano i da sredstva dobijena od emisije obveznica nisu nikada prebačena na račune bilo koje firme u Srbiji ili inostranstvu, da “Boski” nisu oproštene nikakve obaveze koje su postojale prije privatizacije već da ih RK “Boska” uredno izmiruju sa pripadajućim zakonskim zateznim kamatama.

– Prezentovaćemo i da RK ‘Boska’ ne gomila, nego smanjuje naslijeđene obaveze prema državnim/javnim preduzećima, te da redovno i uredno servisira svoje tekuće obaveze- navodi se u saopštenju.

Uprava TC “Boska” podsjeća da je “Boska” plaćena šest miliona KM, 17 miliona KM iznose izmirene preuzete obaveze od prethodnog vlasnika, 3,3 miliona KM iznose izmirene obaveze prema bivšim radnicima, 4,6 miliona KM uloženo je u sanaciju i adaptaciju objekta, a 9,4 miliona KM izdvojeno za servisiranje tekućih obaveza.

– Kada danas pogledate ‘Bosku’ i uporedite sa situacijom prije privatizacije, jedina istina je da smo mi danas potpuno obnovljeni i funkcionalan poslovni objekat u centru grada i najveći te vrste u Srpskoj, sa stoodstotnom popunjenošću prodajnih kapaciteta- navode u ovoj firmi.

U TC “Boska”, kako se ističe, danas uspješno posluje 47 evropskih i svjetskih brendova, a zaposleno je 298 mladih ljudi.

– Sigurni smo da razliku između nekadašnje i sadašnje ‘Boske’ primjećuju i naši sadašnji, kao i raniji posjetioci, te da je poboljšanje i te kako vidljivo- dodaje se u saopštenju.

U Partiji demokratskog progresa smatraju da je, kako je navedeno, afera Robne kuće “Boska” jedna od najvećih SNSD-ove vlasti i da očekuju da će pravosudne institucije u BiH istražiti ovaj slučaj i kazniti odgovorne.

(Agencije)