TC Boska: I PDP učestvovao u izboru većinskog vlasnika

boska
Tržni centar “Boska” apeluje da predstavnici svih političkih subjekata u Srpskoj prestanu da zloupotrebljavaju ime Robne kuće “Boska” i da je koriste kao instrument u političkim obračunima sa svojim neistomišljenicima, jer na taj način štete ugledu ovog tržnog centra, kako kod građana Srpske tako i kod poslovnih partnera i budućih investitora.

– Imajući u vidu posljednje saopštenje PDP-a u kome se, po ko zna koji put u posljednjih nekoliko godina, Robna kuća ‘Boska’ pominje u negativnom kontekstu i kao ‘najveća afera u Republici Srpskoj’ želimo da pitamo predstavnike ove političke partije do kada će na bazi neistinitih informacija narušavati ugled našeg preduzeća i RK ‘Bosku’ gotovo svakodnevno koristiti u političkom obračunu sa svojim neistomišljenicima- saopšteno je iz uprave Tržnog centra “Boska”.

Ovaj Tržni centar podsjeća predstavnike PDP-a da su i njihovi poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske svojevremeno glasali za prijedlog Vlade Srpske u vezi sa modelom privatizacije Robne kuće “Boska” i tako direktno učestvovali u izboru sadašnjeg većinskog vlasnika, te sklapanju Ugovora o privatizaciji.

– Koristimo priliku da još jednom zamolimo sve političke subjekte da prestanu RK ‘Bosku’ da koriste kao instrument svoje političke borbe, a javnost Republike Srpske ovim putem obavještavamo da ćemo u narednih 15 dana sukcesivno prezentovati sve dokaze koji će nedvosmisleno potvrditi da Vlada Republike Srpske nije isplatila plate bivšim radnicima RK ‘Boska’ nego je to uradila RK “Boska”- dodaje se u saopštenju.

U tekstu se navodi da će javnosti biti prezentovano i da sredstva dobijena od emisije obveznica nisu nikada prebačena na račune bilo koje firme u Srbiji ili inostranstvu, da “Boski” nisu oproštene nikakve obaveze koje su postojale prije privatizacije već da ih RK “Boska” uredno izmiruju sa pripadajućim zakonskim zateznim kamatama.

– Prezentovaćemo i da RK ‘Boska’ ne gomila, nego smanjuje naslijeđene obaveze prema državnim/javnim preduzećima, te da redovno i uredno servisira svoje tekuće obaveze- navodi se u saopštenju.

Uprava TC “Boska” podsjeća da je “Boska” plaćena šest miliona KM, 17 miliona KM iznose izmirene preuzete obaveze od prethodnog vlasnika, 3,3 miliona KM iznose izmirene obaveze prema bivšim radnicima, 4,6 miliona KM uloženo je u sanaciju i adaptaciju objekta, a 9,4 miliona KM izdvojeno za servisiranje tekućih obaveza.

– Kada danas pogledate ‘Bosku’ i uporedite sa situacijom prije privatizacije, jedina istina je da smo mi danas potpuno obnovljeni i funkcionalan poslovni objekat u centru grada i najveći te vrste u Srpskoj, sa stoodstotnom popunjenošću prodajnih kapaciteta- navode u ovoj firmi.

U TC “Boska”, kako se ističe, danas uspješno posluje 47 evropskih i svjetskih brendova, a zaposleno je 298 mladih ljudi.

– Sigurni smo da razliku između nekadašnje i sadašnje ‘Boske’ primjećuju i naši sadašnji, kao i raniji posjetioci, te da je poboljšanje i te kako vidljivo- dodaje se u saopštenju.

U Partiji demokratskog progresa smatraju da je, kako je navedeno, afera Robne kuće “Boska” jedna od najvećih SNSD-ove vlasti i da očekuju da će pravosudne institucije u BiH istražiti ovaj slučaj i kazniti odgovorne.

(Agencije)

Stanivuković i Trivićeva predali zahtjev za skup na Trgu Krajine, povod poskupljenje struje

Narodni poslanici PDP Jelena Trivić i Draško Stanivuković predali su danas zahtjev za mirno okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci u petak u 18 časova. Kako su najavili, povod je poskupljenje struje za domaćinstva, kao i prethodna poskupljenja koja predstavljaju opterećenje za građane Republike Srpske, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Podsjećamo, struja za domaćinstva

KOTOR VAROŠ: Položen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave koja će koštati oko 3,1 milion KM. Višković je rekao da je Vlada od 2006. godine do danas u ovu lokalnu zajednicu uložila 92 miliona maraka. – “Izgradnjom novog objekta opštinske uprave sve

Proširena Vidovdanska ulica

U cilju smanjenja saobraćajnih gužvi u centralnoj zoni, danas su završeni radovi na proširenju saobraćajnice u Vidovdanskoj ulici, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. – Saobraćajnica je proširena u dužini od 250 metara, na potezu od raskrsnice kod stare zgrade Vlade RS do ukrštanja sa Grčkom ulicom, odnosno zgrade Centralne banke što bi

NOVA POSLOVNA ZONA: Uskoro licitacija za prvu parcelu

Za prodaju prve parcele u novoj poslovnoj zoni “Jelšingrad” uskoro će biti raspisan javni poziv, nakon što je na zadnjoj sjednici Skupštine grada donesena odluka o prvoj licitaciji za prodaju oko 20.000 kvadrata namjenjenih za izgradnju privrednih objekata u toj zoni. Kako ističu u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, već vlada veliko

“KOSMOS” PRIPAO DNS-u: Nedeljko Milaković dolazi na funkciju direktora banjalučke fabrike?

Nedeljko Milaković, raniji poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske i sadašnji funkcioner Demokratskog narodnog saveza, biće novi direktor fabrike “Kosmos” u Banjaluci, odlučio je Gradski odbor DNS-a, koji je u koalicionoj raspodjeli dobio ovo preduzeće, saznaje opcija.net. U Gradskom odboru  DNS-a, kako ističu naši izvori, nisu posebno zadovoljni činjenicom da su dobili mogućnost