Politika 22.04.2021.

Tegeltija – Ambrosi: BiH neopravdano nosi preveliki teret migrantske krize

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija u razgovoru sa šefom osoblja Međunarodne organizacije za migracije iz Ženeve Eugenijem Ambrosijem istakao je da BiH neopravdano sama nosi preveliki teret migrantske krize u odnosu na veličinu i broj stanovnika.

Tegeltija je tokom današnjeg razgovora u Sarajevu ukazao na potrebu veće koordinacije i saradnje svih relevantnih institucija i bezbjednosnih agencija na rješavanju pitanja ilegalnih migracija, saopšteno je iz Savjeta ministara.

On je naglasio da je Savjet ministara opredijeljen da, u skladu sa svojim nadležnostima, kao i u dogovoru sa Delegacijom EU, nastavi da pruža maksimalnu podršku u iznalaženju rješenja za problem ilegalnih migracija koji, s obzirom na povećan broj incidenata i krivičnih djela, ima sve više bezbjednosni karakter.

Ambrosi je tokom sastanka na kojem je razgovarano o aktuelnim temama u vezi sa problemom migrantske krize, upoznao Tegeltiju o aktivnostima koje IOM sprovodi s ciljem pomoći rješavanja problema smještaja migranata, navodi se u saopštenju.

(Srna, E.M)