Politika 10.08.2021.

Tegeltija: Fantomska sjednica nije održana, Dodik se nije izjašnjavao

ČITANJE: 1 minuta

Telefonska sjednica Predsjedništva BiH, na kojoj je trebalo da bude riječi o imenovanju Upravnog odbora Centralne banke BiH, nije održana i nije bilo nikakvog izjašnjavanja srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika, potvrdio je Srni njegov savjetik za pravna pitanja Milan Tegeltija.

“U skladu s jučerašnjim zahtjevom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića za održavanje vanredne telefonske sjednice, odgovor iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva je bio da nismo saglasni s održavanjem sjednice i da se nismo izjašnjavali o dnevnom redu”, rekao je Tegeltija.

On je pojasnio da je telefonska sjednica ustanovljena kao praksa kako bi se rješavale hitne tačke dnevnog reda i da je i za ovu potrebna saglasnost sva tri člana.

“Prema tome, nije bilo nikakvog izjašnjavanja Dodika na toj fantomskoj telefonskoj sjednici, jer za njeno održavanje nije bilo saglasnosti, ni usvojenog dnevnog reda od sva tri člana Predsjedništva BiH. Sve ostalo su obične manipulacije i podvale”, rekao je Tegeltija.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH prethodno je saopšteno da su sinoć na hitnoj telefonskoj sjednici Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasali “za” imenovanje novog-starog sastava Upravnog odbora Centralne banke BiH, dok je Dodik glasao protiv.

(Srna, E.M)

Oznake: Milan Tegeltija