Politika 29.11.2021.

Tegeltija-Kalabuhov: Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je tokom današnjeg razgovora u Sarajevu sa ruskim ambasadorom u BiH Igorom Kalabuhovom da je Ruska Federacija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera i investitora u BiH.

Tokom razgovora o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, Tegeltija je ukazao na potrebu za posticanjem veza između poslovnih zajednica koje stvaraju jedinstven instrument neophodan za dalje širenje trgovinske i ekonomske saradnje, piše RTRS.

U tom kontekstu, on je pozdravio zaključke sa sastanka kopredsjedavajućih Komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju Rusije i BiH, održanog 29. oktobra ove godine.

Zajednički je ocijenjeno da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja, kulture i nauke, te iskazano interesovanje za održavanje međudržavnih sastanaka u različitim formatima s ciljem intenziviranja trgovinske i privredne saradnje, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu, Tegeltija je naglasio značaj intenziviranja političkog dijaloga, te dosljedno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

(E.M)