Politika 14.10.2022.

Tegeltija: Malicioznost Arnautovića i neodgovornost Borenovića

ČITANJE: 2 minute

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija rekao je da to što je član Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Vanja Bjelica Prutina demantovala izjavu predsjednika CIK-a Suada Arnautovića o nestalim glasačkim listićima u Doboju, nazvavši to “šumovima u komunikaciji”, pokazuje ne samo maliciozne Arnautovićeve namjere, već i to koliko je neodgovoran predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

“Neodgovorni Borenović je na osnovu neprovjerenih i malicioznih izjava Suada Arnautovića hladno juče izjavio kako je iz Doboja nestalo 60 odsto od 120.000 neupotrijebljenih glasačkih listića, u beskrupuloznoj namjeri da nekako potkrijepi svoje tvrdnje o epohalnoj krađi”, izjavio je Tegeltija Srni, nakon što je Prutina juče izjavila da u Doboju nedostaju vreće sa dvadesetak biračkih mjesta, a ne sa 61, kako je rekao predsjednik CIK-a Suad Arnautović.

Tegeltija ističe da to pokazuje da lider PDP-a ne preza ni od čega, pa i iznošenja potpuno neprovjerenih i malicioznih informacija kako bi manipulisao javnim mnjenjem u Republici Srpskoj.

“Nakon izjave o `šumu u komunikaciji` koju je dala Prutina postavlja se pitanje kako Borenović misli objasniti javnosti davanje ovako neodgovorne izjave?”, pita Tegeltija.

On smatra da je očito da ne misli i ne može to objasniti nikako.

“Očito ne misli nikako, jer takve izjave nemaju nikakvu drugu svrhu nego manipulaciju mnjenjem u Republici Srpskoj i nažalost postale su uobičajena praksa funkcionera PDP-a”, naglašava Tegeltija.

Član CIK-a BiH Vanja Bjelica Prutina izjavila je juče da u Doboju nedostaju vreće sa dvadesetak biračkih mjesta, a ne sa 61, kako je juče rekao predsjednik CIK-a Suad Arnautović, te da je moguće i da je u pitanju samo nepropisno pakovanje.

Prutina je rekla da je kod davanja izjave Arnautovića došlo do nekih nejasnoća i “šuma u komunikaciji” jer je, zapravo, riječ o manjem broju biračkih mjesta, njih dvadesetak.

Arnautović je juče rekao federalnim medijima, nakon što je preuzet izborni materijal iz svih opština u BiH, “da u gradu Doboju sa 61 biračkog mjesta ne postoje vreće i pečati od neiskorištenih glasačkih listića”.

Na to je reagovao predsjednik dobojske Gradske izborne komisije Nenad Paleksić, koji je rekao da smatra da je Aranutović pogrešno informisan o cijelom izbornom procesu u Doboju.

(Srna)

Oznake: Milan Tegeltija