Politika 28.11.2020.

Tegeltija: Ne osjećam se sigurno, više ne idem u Sarajevo

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik VSTS Milan Tegeltija na svom Fabebook profilu napisao je da je njegovo prisustvo u Sarajevu, zbog  protivustavnog i protivzakonitog ugrožavanja fizičkog i ličnog integriteta danas dovedeno u pitanje, te da je postalo jasno da je on u Sarajevu i FBiH postao dozvoljena meta svake moguće nezakonitosti bez ikakavih granica.

“Svaka moguća nezakonitost ili nezakoniti atak na moju ličnost, postaje potpuno dozvoljena, pa čak i poželjna”, napisao je Tegelija.

On je dodao da je krajnji cilj takvog djelovanja njegova eliminacija sa mjesta predsjednika VSTS.

“Sa ciljem moje eliminacije sa mjesta predsjednika VSTS, a koje, iako je potpuno neustavno i nezakonito nailazi na odobravanje jednog dijela javnosti, medija, pa i dijela međunarodne zajednice i OHR -a, pred mene se danas, nažalost postavlja jedno osnovno pitanje. Da li u tako nemogućim, opasnim, protivustavnim i elementarno nesigurnim uslovima mogu fizički  dalje da budem prisutan u Sarajevu ili Federaciji BiH uopšte. Očigledno je da sam tamo apsolutno dozvoljena inlegitimna meta svake moguće nezakonitosti uključujući u nekoj krajnjoj liniji i ugrožavanje mog života”, napisao je Tegeltija.

(N.S/ Banjaluka.net)

Oznake: Milan Tegeltija