Vijesti 07.10.2015.

Tegeltija: Nikada se nisam bavio pričama iz “sive zone”

ČITANJE: 1 minuta
zoran-tegeltija
Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas da se ne bavi poslovnim politikama i privatizacijama banaka i da ga to nikada nije interesovalo.

Na pitanje novinara da prokomentariše audio-materijal koji se pojavio u pojedinim medijima, na kojem navodno banjalučki biznismen Mile Radišić iznosi niz optužbi na njegov račun, Tegeltija je rekao da snimak nije slušao i da se nikada nije bavio pričama iz “sive zone”.

“Obavljam posao u ime Vlade Republike Srpske i nikada se neću baviti ‘sivom zonom’, prisluškivanjem bilo koga, a pogotovo ljudi koji se nalaze u veoma teškoj životnoj situaciji. Volio bih da vidim šta sam pogriješio. Molim vas da priča iz ‘sive zone’ prisluškivanja poštedimo Narodnu skupštinu Republike Srpske”, istakao je Tegeltija.

Poslanik SNSD-a Luka Petrović rekao je novinarima u Narodnoj skupštini Srpske da se “opozicija bavi politikanstvom, izmišlja afere ‘papak jedan i dva’ i tako u nedogled što je politika ulice”.

Komentarišući audio-materijal, šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je novinarima da će “ljudi, da bi zaštitili sebe od odgovornosti, morati da kažu šta se sve radilo i čega je sve bilo u proteklom periodu a dalje je na istražnim organima”.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić rekao je da su na snimku iznesene teške kvalifikacije, ukoliko su tačne.

“Ponovo ćemo imati situaciju da je snimak montiran i jedini način da se vlast od ovoga odbrani je da osporava”, kaže Čavić.

(Agencije)