Vijesti 11.04.2016.

Tegeltija obećao skoru isplatu boračkog dodatka

ČITANJE: 2 minute
tegeltija
Borci su se konačno “izborili” za svoje. Počela je isplata invalidnina, naknada za odlikovanja i mjesečnog boračkog dodatka.

I godišnji borački dodatak samo što nije – obećao je to ministar finansija, Zoran Tegeltija, predstavnicima BORS-a na današnjem nenajavljenom sastanku, saznaje ATV.

Duško Miletić, predsjednik Predsjedništva BORS, za ATV je potvrdio da se sastao sa ministrom finansija, i kako kaže, sa njim našao zajednički jezik. Kaže da Tegeltiji vjeruje, ali da je od nekih drugih članova Vlade – odustao.

“Imamo obećanja da kažem, odgovore ministra da će u narednom periodu sada to biti težište, odnosno prioritet. Ministru rada ne vjerujem, zato što ministar finansija do sada nije ispunio, da tako kažem, sve ono što je dogovorio sa boračkom organizacijom, pa nema razloga da mu unaprijed ne vjerujem”, rekao je predsjednik Predsjedništva BORS-a Duško Miletić.

U Boračkoj organizaciji ogorčeni su na ministra rada i boračko – invalidske zaštite, Milenka Savanovića, jer, tvrde, ništa nije uradio da bi do isplata naknada došlo. Savanović odgovara – Ministarstvo čini sve kako bi borcima dugovanja bila nadoknađena. Tvrdi da je svojim radom itekako ubrzao isplatu.

Pa, kako ja nisam uradio? Ja svaki dan na Vladi namećem to pitanje, svaki dan se čujem sa ministrom. Prema tome, Ministarstvo finansija je to koje raspolaže budžetom. Šta ja kao ministar tu mogu da uradim ako Ministarstvo finansija samo kaže – nema dovoljno sredstava da možemo isplatiti istovremeno i penzije i boračke dodatke i mjesečni borački dodatak i grant Željeznicama”, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović.

Dok Savanović tvrdi da je Ministarstvo finansija odgovorno za neisplaćene naknade, Tegeltija nije htio pred kamere da prokomentariše obećanje dato borcima. Savanović poručuje da opozicija pokušava da posvađa borce i njegovo ministarstvo i da rasprava neće pomoći rješavanju boračkih problema. Spreman je, kaže, da razgovara sa predstavnicima boračke populacije. S druge strane, iz BORS-a poručuju da ih ministar na sastanke i ne zove.

(ATV)

Oznake: Zoran Tegeltija