Politika 14.06.2021.

Tegeltija odgovorio Kojoviću: Očekuj moju prijavu protiv tebe

ČITANJE: 1 minuta

Milan Tegeltija, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodik, odgovorio je predsjedniku Naše stranke Predragu Kojoviću koji je protiv njega podnio krivičnu prijavu.

Podsjetimo da Kojović ranije danas saopćio da je podnio prijavu protiv Tegeltije i bivšeg izvršnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića zbog raspirivanja nacionalne i vjerske mržnje. Oba slučaja odnose se na rušenje bespravno izgrađene crkve u dvorištu Fate Orlović, povodom kojeg su se na društvenim mrežama oglasili i Vasić i Tegeltija. Njihove objave u prijavi su okarakterizirane kao “pozivanje na nove ratove, ubijanje nevinih osoba i protjerivanje drugih konstitutivnih naroda”.

Tegeltija je Kojoviću odgovorio putem društvene mreže Twitter.

“Kojoviću, očekuj moju prijavu protiv tebe za KD (krivično djelo) lažno prijavljivanje. Ja govorio o ‘pozivanju na nove ratove, ubijanje nevinih osoba i protjerivanje drugih konstitutivnih naroda’? Moraćeš to da pokažeš! Tužba za klevetu će biti pride!”, napisao je Tegeltija.

Podsjetimo, komentirajući rušenje crkve u Konjević Polju, Tegeltija je napisao: “Srbi lakše praštaju pokolje nego Bogomolje. To što je zakonito, to baš ništa neće značiti, ova slika ostaće u kolektivnom pamćenju naroda i nema te presude i prava koje će je moći opravdati. A sad vi koji aplaudirate, nastavite da se radujete onom što je danas iznova posijano.”

(E.M)

Oznake: Milan Tegeltija