Politika 26.05.2022.

TEGELTIJA: Odluka o uvođenju sankcija Rusiji nije bila, niti će biti pred Savjetom ministara

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je za RTRS da pred Savjetom ministara nije bila niti će biti bilo kakva odluka koja se tiče uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji.

Tegeltija je naglasio da, ako Predsjedništvo BiH usvoji takvu odluku, nije sigurno da će je Savjet ministara usvojiti, ali da će je svakako razmatrati.

– Nije bilo nijednog zahtjeva Predsjedništva BiH, ni usmenog ni pismenog. To što se pokušavaju nastaviti političke teme i što opozicija pokušava da gradi sebi poziciju za izbore na način da napada Srbe i da ispada da smo mi krivi za sve u BiH, to je njihova politika i oni o tome mogu da se opredjeljuju i zauzimaju stavove – izjavio je Tegeltija, gostujući u Pečatu.

Tegeltija je rekao je da mu je osnovni cilj boravka u Njujorku i planiranog obraćanja Savjetu bezbjednosti UN bio da prenese kakvo je stvarno stanje u BiH i da kaže da ne postoji samo jedna istina.

Istakao je da mu je žao što je bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović “prihvatio igru i pokvario svoje planove” kako bi se pojavio u Njujorku sa osnovnim ciljem da njega spriječi da se obrati Savjetu bezbjednosti UN.

– Ako ne želite da se čuje druga istina, da se spriječi, onda je osnovni razlog, zašto je to što ja nemam šansu da tamo govorim, vjerovatno zato što sam Srbin i zato što dolazim iz Republike Srpske. Drugi razlog ne vidim – naglasio je Tegeltija, prenosi RTRS.

(SB)

Oznake: Zoran Tegeltija