Politika 08.12.2020.

Tegeltija: Onemogućeno mi je da funkciju obavljam na dostojanstven način

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog sajeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija rekao je da uslovi za rad na nivou BiH postaju nemogući kada su u pitanju lično on i članovi ovog savjeta iz Republike Srpske i da na njih teško može da pristane.

On ističe da je u takvim uslovima nemoguće obavljati funkciju na dostojanstven i zakonit način.

“Kao osoba i predsjednik VSTS-a izložen sam nezakonitim obavještajnim i paraobavještajnim aktivnostima koji mogu da rezultiraju i ugrožavanjem mog fizičkog integriteta, što znači eventualnom likvidacijom”, rekao je Tegeltija novinarima u Banjaluci nakon razgovora sa predsjednikom Srpske Željkom Cvijanović i predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

On je naveo da na takve uslove teško može da pristane jer, kako kaže, to nisu uslovi koji obezbjeđuju bilo kojem profesionalcu da časno i zakonito obavlja svoj posao.

“Izabran sam iz Republike Srpske kao član VSTS-a i imam obavezu da o trenutnoj atmosferi i stanju obavijestim predsjednika Srpske Željku Cvijanović i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Miorada Dodika, a svoju konačnu odluku ću saopštiti u četvrtak, 10. decembra”, rekao je Tegeltija.

On kaže da je čovjek od zakona i da ga je uvijek poštovao, te da o audio- snimku koji se pojavio u javnosti ne želi više da priča, dodavši da “postoji epilog koji govori da osoba o kojoj je riječ prije dvije godine bila na mjestu na kojem je i danas i da se nije pomjerila ni milimetar”.

(Srna)