Politika 16.07.2020.

TEGELTIJA: Podrška aktivnostima za unapređenje životnog standarda građana

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija upoznao je na sastanku putem video-linka međunarodne predstavnike o potrebi što hitnije realizacije mjera neophodnih za saniranje posljedica izazvanih epidemijom virusa korona.

Iz Savjenta ministara je saopšteno da je na sastanku sa međunarodnim predstavnicima razgovarano o mogućnostima nastavka podrške infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja za koju je iskazana velika zainteresovanost lokalnih zajednica u BiH.

Na sastanku su učestvovali direktor Svjetske banke u BiH Emanuel Salinas, šef Delegacije EU u BiH Јohan Satler, rezidentni predstavnik Razvojnog programa u BiH Stelijana Nedera, te ambasadori Švajcarske Andrea Rauber Sakser i Švedske Јohan Stromkvist.

Tegeltija je izrazio spremnost Savjeta ministara za saradnju i podršku aktivnostima koje doprinose unapređenju životnog standarda svih građana, penosi RTRS.

Na sastanku su učestvovali i ministri spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te zamjenik ministra finansija i trezora u Savjetu ministara Hazim Rančić.

(A.M/banjaluka.net)