Vijesti 12.05.2021.

TEGELTIJA SA SATLEROM: U fokusu dinamika ispunjavanja 14 prioriteta EU za BiH

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Јohanom Satlerom o dinamici ispunjavanja obaveza u okviru 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu za članstvo BiH u EU.

Na sastanku je razgovarano i o reformi javne uprave u BiH, implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, tempu izgradnje Koridora “Pet ce”, socioekonomskim reformama u BiH, te dinamici nabavke i isporuke vakcina u okviru mehanizma “EU4Health”, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je ponovio opredijeljenost i privrženost svih u BiH za evropski put i izrazio nadu da će se skorim prevazilaženjem pandemijskih izazova svi nivoi vlasti u BiH, u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima, moći sa punom pažnjom posvetiti postkovid oporavku, socioekonomskim reformama i unapređenju životnog standarda građana, te ispunjavanju uslova za pristupanje EU kako bi BiH što prije dobila kandidatski status.

On je zahvalio EU za angažman u vezi sa nabavkom i isporukom vakcina za građane BiH.

Sastanku su prisustvovali ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković i ministar pravde Јosip Grubeša.

(Srna/SB)

Oznake: Zoran Tegeltija