Politika 14.05.2020.

TEGELTIJA SA ZATLEROM O NASTAVKU INTEGRACIJA: Neophodno dalje jačanje povjerenja između BiH i EU

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Zatlerom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, kao i o nastavku procesa evropskih integracija.

Predsjedavjući Tegeltija upoznao je ambasadora Zatlera o zaključcima Kolegijuma za evropske integracije a u vezi sa ispunjavanjem prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, te istakao opredijeljenost Savjeta ministara da, uprkos blokadama pojedinih političkih struja, napravi značajan iskoraka na putu ka EU, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je naglasio da je dosljedna primjena mehanizma koordinacije, koji omogućava saradnju različitih nivoa vlasti u skladu sa ustavnim nadležnostima, od ključnog značaja za kretanje BiH ka EU.

“Tokom razgovora, predsjedavajući Tegeltija je ukazao i na neophodnost daljeg jačanja međusobnog povjerenja između BiH i EU, naglasivši da je BiH potreban konkretan signal da postoji politička volja i saglasnost svih članica kada je u pitanju proširenje”, ističe se u saopštenju.

(Srna)

Oznake: Zoran Tegeltija