Politika 17.09.2021.

TEGELTIJA: Stanivukoviću, tvoje je da se baviš vodovodom i kanalizacijom, a ne nacionalnim temama

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković tokom boravka na obilježavanju Dana srpskog jedinstva u Beogradu dao je izjave koje i par dana kasnije ne prestaju da izazivaju reakcije.

Tako je savjetnik za pravna pitanja srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Milan Tegeltija, kazao da bi Stanivuković trebao da se bavi vodovodom i kanalizacijom, a ne nacionalnim pitanjima, prenosi Srpskainfo.

– Gradonačelnik Banjaluke bi trebao da se bavi gradom, vodovodom, kanalizacijom, smećem itd., a ne nacionalnom politikom za koju nije kapacitiran ni u jednom pogledu. No, ako je to zvanična politika PDP onda imamo već dvije neskriveno i javno deklarisane probosanske stranke u Republici Srpskoj – napisao je Tegeltija.

Tegeltija je ovo prokomentarisao povodom izjave gradonačelnika Banjaluke da se nije mudro odricati Bosne i Hercegovine.

– Srbi su vijekovima bili većinski narod u BiH. Odreći se Bosne i Hercegovine znači odreći se i svoje istorije, istorije svoga naroda. Ja živim u Republici Srpskoj i to je dio Bosne i Hercegovine. Dodiku je odzvonilo i on se koristi jeftinim trikovima – rekao je Stanivuković.

Stanivuković je u intervjuu koji je dao u Beogradu, komentarisao izjave predsjednika SNSD Milorada Dodika o mirnom razdruživanju.

– Kada slušate jednog Srbina iz RS, koji se predstavlja velikim Srbinom, gospodina Dodika, koji kaže mi smo najbolji, mi smo jedini, sami protiv svih, svijet je protiv nas, Zapad nam je neprijatelj. S druge strane, imate glas iz Srbije koji kaže Njemačka je naš prijatelj, naš saveznik, hvala im za investicije. To je glas razuma, mnogo mudriji – kazao je Stanivuković.

(SB)

Oznake: Milan Tegeltja