Politika 21.06.2021.

Tegeltija: Svi skupa ćemo pomoći obnovu nakon zemljotresa

ČITANJE: 2 minute

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Kostajnici da je važno da je započeta sanacija objekata za stanovanje građana ove opštine nakon snažnog zemljotresa u decembru prošle godine i da će svi skupa pomoći da se saniraju i institucije od javnog interesa u ovom mjestu.

Tegeltija je podsjetio da je Savjet ministara donio odluku da uplati 100.000 KM za ovu opštinu za sanaciju posljedica snažnog zemotresa.

On je rekao da je u razgovoru sa načelnikom ove opštine rekao da planiraju određene projekte i konkretne zahtjeve za pojedine, prije svega javne institucije.

– Spremni smo pratiti pokušaj saniranja ovih objekata – naveo je Tegeltija novinarima tokom posjete opštini Kostajnica sa predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović povodom obilježava krsna slava opštine i Hrama Svete Trojice – Duhovi.

On je istakao da je očigledno da je u ovom trenutku obezbijeđeno najviše sredstava za sanaciju privatnih objekata, što je, svakako, i najvažnije da ljudi mogu da se vrate u svoje kuće, ali da onda ostaje pitanje smještaja lokalne uprave, obrazovnih i institucija kulture.

– Važno je da je započeta sanacija objekata za stanovanje građana Kostajnice, a onda ćemo svi skupa pomoći da se saniraju i institucije od javnog interesa – istakao je Tegeltija.

Cvijanović i Tegeltiji su tokom posjete opštini Kostajnica uručene plakete povodom proslave krsne slave opštine, u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u sanaciji posljedica zemljotresa.

Predsjednica Srpske i predsjedavajući Savjeta ministara prisustvovali su liturgiji u Hramu Svete Trojice u Kostajnici, te položili vijence na spomenik poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Krajem decembra prošle godine razoran zemljotres sa epicentrom u Hrvatskoj nanio je štetu i opštinama u Republici Srpskoj, među kojima najviše opštini Kostajnica.

(Srna, E.M)

Oznake: Zoran Tegeltija