Politika 07.10.2022.

Tegeltija: Tvrdnje opozicije kojim osporavaju Dodikovu pobjedu su potcjenjivanje inteligencije građana

ČITANJE: 1 minuta

“Tvrdnje opozicije kojim osporavaju pobjedu Milorada Dodika su potcjenjivanje inteligencije građana i manipulacija, iritantno ispiranje mozga, u cilju pokušaja skrivanja činjenice da su sve stranke opozicije zajedno dobile podršku 29,9% biračkog tijela Republike Srpske, zbog kojeg bi u svakoj normalnoj zemlji lideri opozicije odmah morali kolektivno da podnesu ostavke”, izjavio je Mila Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika.

Kako ja naveo, opozicija kaže da je nelogično da opoziciono biračko tijelo od 29,9% (PDP, SDS i Vukanović) nije pobijedilo za Predsjednika RS biračko tijelo okupljeno oko SNSD, koje ima podršku na ovim izborima od 57% odsto (bez Nešićevog DNS i Selakovog SPS, a koji su imali svoje kandidate za predsjednika) i imaju zajedno 7,8% podrške biračkog tijela. PDP uživa podršku 10 odsto glasača, SDS 15 odsto, Vukanovićeva stranka 4,9 odsto, svi zajedno ni 29,9 odsto. SNSD bez koalicionih partnera više od 35 odsto. Na nivou BIH sam SNSD 42 odsto, Cvijanović kao kandidat stranaka okupljenih oko SNSD je pobijedila zajedničkog kandidata opozicije sa 100000 glasova prednosti.

“Sve to iz opozicije ne osporavaju, ali im je nelogično da je Dodik pobijedio i to sa 30000 prednosti .Prema tome, opozicija, posebno njeni lideri, u cilju prikrivanja vlastite odgovornosti za izbornu katastrofu, kako bi sa tog skrenuli pažnju, manipulativno koriste osjećanja ljudi koji su glasali za Jelenu Trivić, kojima je po dobrom starom srpskom običaju puno lakše prodati priču da je tim za koji navijaju pokraden od sudija, nego da je izgubio jer je jednostavno puno lošiji”, kaže Tegeltija.

Dodaje da su činjenice koje je naveo i elementarna logika ipak neumoljivi i potpuno obesmišljavaju ovu manipulaciju opozicije.

(E.M)

Oznake: Milan Tegeltija