Politika 28.08.2020.

Tegeltija: U dogovoru sa zdravstvenim radnicima procijenićemo za koje zemlje možemo otvoriti granice

ČITANJE: 1 minuta

Na sjednici Savjeta ministara 2. septembra biće pitanje otvaranja granica BiH za strane državljane, ali će se odluka o tome donijeti isključivo na osnovu stava zdravstvenih radnika, potvrdio je Srni predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

“Na naše planove da o tome razgovaramo došao je i zaključak Predsjedništva BiH koji se fokusirao na tačno određen broj zemalja za koji oni smatraju da je potrebno da se otvore granice BiH”, rekao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, ta odluka će zavisiti isključivo od stava zdravstvene struke u BiH, a ne od Predsjedništva ili Savjeta ministara.

“U dogovoru sa zdravstvenim radnicima u BiH procijenićemo za koje zemlje možemo da otvorimo granice i da li to uopšte možemo da uradimo. Ako oni procijene da možemo otvoriti granice za sve zemlje svijeta mi ćemo to učiniti”, poručio je Tegeltija.

Tegeltija je naveo da, ukoliko struka procijeni da postoji manji broj zemalja za čije se građane mogu otvoriti granice, Savjet ministara će se tako i ponašati.

Predsjedništvo BiH usvojilo je na jučerašnjoj sjednici zaključak kojim zadužuje Savjet ministara da da saglasnost za ulazak državljana SAD, Rusije, Kine i Turske u BiH tokom trajanja pandemije virusa korona.

(Srna)