Vijesti 14.10.2016.

Tehnički prijem u naselju Potok zaustavio vodu

ČITANJE: 2 minute

Mještani Ulice Pere Drljače u naselju Potok vode u kućama nemaju već dvije godine, a od prošle godine gledaju u šahtove koje su napravili u dvorištima, međutim vodu bi mogli dobiti uskoro.

Razlog zašto cjevovod nije pušten je taj što nije izvršen tehnički prijem zbog  nedostataka na urađenoj mreži i objektima, a koji su, kako smo saznali, otklonjeni prije dva dana.

“U srijedu sam dobio obavještenje od izvođača radova da su otklonili nedostatke i sada treba ponovo izvršiti tehnički prijem kako bi cjevovod bio pušten”, rekao je juče  Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za stambene i komunalne i poslove saobraćaja.

Dok čekaju da to bude riješeno, mještani kažu da je vrijeme odavno bilo da prestanu veš nositi ili ići da se kupaju kod rodbine u drugim gradskim naseljima.

“Kuće na početku ulice imaju nešto jako malo vode i uspijemo sakupiti za ručak ili kupanje, ali kada nam treba veća količina, odemo i kupimo vodu.  Mašina za veš nam je već šesti put u kvaru jer bez pritiska ne može da radi i veš nosim kod sestre i rodbine. Snalazimo se kako znamo”, kaže Marina Miljković i dodaje da u kućama koje su dalje od njih uopšte nemaju vodu.

Do poplava u avgustu 2014. godine bilo je bolje jer je bio bazen sa izvorskom vodom, ali je nakon te katastrofe voda negdje skrenula.

Miljkovićeva kaže da su tražili odgovore zašto nakon postavljanja cijevi i asfalta vodu ne priključuju godinu dana, ali su im svi govorili da sačekaju da prođu lokalni izbori.

Kada se to desilo, očekivali su da će voda u kućama poteći uskoro, pa su odmah pravili i šahtove.

“Napravili smo šahtove i za njih dali svako po 400 KM, a sada nema ništa. Dolje je napravljena pumpna stanica, cijevi postavljene i zatrpane, a mi i dalje bez vode. Treba samo da se priključi na glavnu cijev i postave satovi”, kaže Gordana Vranješ.

Dodaje da za njeno domaćinstvo, koje ima dva člana, i ne treba puno vode, te da je gore komšijama gdje ih ima više i tamo gdje ima djece.

(nezavisne.com)