Vijesti 18.01.2016.

Tek nakon 100 km shvatio da je zaboravio ženu na pumpi

ČITANJE: 2 minute
zena benzinska pumpa
Zaboraviti suprugu na benzinskoj pumpi je neoprostiva greška koju će svaki muškarac kome se to desi okajavati do kraja života, a to se upravo dogodilo jednom posebno rasijanom Argentincu koji je shvatio da “nešto nije u redu” tek nakon pređenih 100 kilometara.

Po povratku sa putovanja u Brazilu, Samuel i Klaudija, bračni par iz Argentine zaustavio se na benzinskoj pumpi da napuni rezervoar i malo protegne noge.

Pošto je natočio benzin i otišao do toaleta, Samuel je nastavio vožnju auto-putem. Koncentrisan na saobraćaj, nije ni primjetio da je Klaudija ostala na pumpi.

Prema pisanju londonskog Telegrafa, zaboravni suprug je bio uvjeren da mu žena spava na zadnjem sjedištu kao što je to radila kada su stigli na pumpu.

Naime, dok je on punio benzin, Klaudija se probudila i odlučila da ode do prodavnice i kupi nešto za jelo.

Da stvar bude još čudnija, s njima u kolima je bio i njihov 14-godišnji sin, koji je sjedio na suvozačevom sjedištu i koji ništa nije primjetio jer je igrao igrice na mobilnom telefonu.

Kada je uvidjela da su on i sin otišli bez nje, Klaudija je pokušala da telefonira suprugu, ali zbog lošeg signala nije uspjela da stupi u kontakt s njim.

“Napuštena” supruga je na kraju otišla u policiju, gdje je sačekala da je se muž sjeti.

A on je shvatio da je nema tek nakon prevaljenih 100 kilometara.

-Kada se, poslije dva sata, konačno pojavio, ona je počela da šutira automobil od bijesa- ispričali su policajci.

-Bila je užasno ljuta. Nije mogla da shvati da mu je trebalo toliko vremena da primjeti njeno odsustvo- naveo je jedan policajac.

Ovo nije prvi ovakav slučaj u svijetu. Prije dvije godine, jedan Nijemac je učinio još drastičniju stvar: zaboravio je svoju tek vjenčanu ženu na benzinskoj pumpi u Francuskoj.

Shvatio je da je nema tek poslije pređenih 200 kilometara.

I on je kao i nesrećni Argentinac mislio da mu supruga spava na zadnjem sjedištu.

(B92)