Biznis 19.05.2016.

„TeleGroup“ Banjaluka proslavio 20 godina uspješnog poslovanja

ČITANJE: 3 minute

Kompanija „TeleGroup“ Banjaluka 18. maja 2016. godine proslavila je jubilarnih 20 godina uspješnog poslovanja na svečanosti koja je organizovana u Kristalnoj sali hotela Bosna u Banjaluci.

“TeleGroup” priča počinje 1992. godine u Velikoj Britaniji, kada se osniva kompanija “TeleGroup Limited”, a samo 4 godine nakon toga sa radom počinje prva “kćerka kompanija” – “TeleGroup” Banja Luka. Razvojem informacionih tehnologija, rastom potreba tržišta i zahtjeva klijenata grupacija „TeleGroup“ se razvijala proširujući ponudu te je tako danas prerasla u  jednog od vodećih Solution provajdera u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija (ICT) i energetike na tržištu Zapadnog Balkana, sa planom razvoja biznisa i na tržištima Bliskog istoka i Afrike.

Dragan Zlokapa

„Kompanija „TeleGroup“ večeras slavi 20 godina poslovanja i za nas je to jedan značajan jubilej, jer smo u ovih 20 godina poslovanja u Banjaluci od kompanije koja se u početku bavila inžinjeringom u telekomunikacijama izrasli u kompaniju koja je jedan od vodećih Solution provajdera na tržištu Zapadnog Balkana, a nudimo najmodernija ICT i rešenja za zaštitu mreža, podataka i aplikacija, zatim IPTV (video) platforme, usluge razvoja softverskih aplikacija kao i Cloud servise. Večeras obilježavamo i dugogodišnju saradnju s brojnim partnerima iz Bosne i Hercegovine, a trudićemo se da je pojačamo i tako stvaramo bolja i moćnija rješenja za sve naše korisnike i partnere kojima se ovom prilikom želimo zahvaliti na podršci i povjerenju koje nam ukazuju.“, riječi su Dragana Zlokape, generalnog direktora „TeleGroup“ Banja Luka.

Tokom 20 godina poslovanja uvedeno je nekoliko međunarodnih standarda koji sadrže zahtjeve za sistemima upravljanja kvalitetom (ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001) i implementiran veliki broj projekata, od kojih su najznačajniji projektovanje i izgradnja optičke telekomunikacione infrastrukture, implementacija najmodernije IPTV “multiscreen” platforme koja omogućava gledanje TV sadržaja na bilo kom uređaju za kompaniju MTEL,  uspostavljanje IT security rešenja nove generacije i implementacija “Disaster Recovery” lokacija za banke (Sberbank, Komercijalna banka i druge), informaciono – komunikaciona mreža za nadzor vazdušnog prostora Bosne i Hercegovine za potrebe civilnog vazduhoplovstva za Agenciju za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi (BHANSA) i mnogi drugi. Projekat na kojem kompanija trenutno aktivno radi je projekat sa Željeznicama Republike Srpske i Češkim AŽD-om, u kome je “TeleGroup”, kao jedna od rijetkih kompanija sa tržišta Republike Srpske koja može da odgovori zahtjevima i potrebama ovog projekta, izabrana kao podizvođač Češkog AŽD-a za rekonstrukciju i modernizaciju željezničke infrastrukture i signalizacije na relaciji Banja Luka – Doboj. „TeleGroup“ Banjaluka je za 2013. godinu postala dobitnik priznanja za ostvarenu najveću neto dobit u kategoriji malih kompanija u Bosni i Hercegovini, da bi se 2014. godine našla na listi 100 najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Milomir Gligorijević, CEO TeleGroup

„Republika Srpska je po mom mišljenju, a smatram da imam pravo da to kažem, budući da poslujemo u sedam država Evrope i dvije države Bliskog Istoka, jedno divno, plodno i propulzivno tržište na kojem mi, „TeleGroup“, slavimo 20 godina postojanja i ne samo postojanja nego i uspješnog rada i napredovanja. Odškolovali smo plejadu mladih stručnjaka, cijenjenih inžinjera, koji rade u najrazličitijim institucijama i kompanijama i u Republici Srpskoj, ali i širom Evrope. Ponosni smo na njih, kao i na sve naše zaposlene, koji su mahom mladi ljudi i upravo ta mladost diže energiju koju „TeleGroup“ ima i širi u Republici Srpskoj. Zaista sam srećan što i dalje trajemo, poslije 20 godina, u Banjaluci, u Republici Srpskoj“, rekao je Milomir Gligorijević vlasnik i izvršni direktor sistema „TeleGroup“.

Implementacija najsavremenijih tehnoloških rješenja i pozitivan uticaj na razvoj biznisa klijenata, a samim tim povećanje ukupnog životnog standarda i razvoj privrede društvene zajednice u kojoj “TeleGroup” posluje, osnovna je misija kompanije. Nagrade, priznanja i zadovoljstvo klijenata su motiv da kompanija nastavi sa uspješnim poslovnim rezultatima, a cilj kompanije je da postane vodeći Solution provajder u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija i energetike na tržištu Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike.