Sport 15.09.2020.

TEMELJ ZA RAZVOJ KOŠARKE U SRPSKOJ: Igokea i Borac Nektar potpisali sporazum o saradnji

ČITANJE: 2 minute

Košarkaški klubovi Igokea i Borac Nektar potpisali su sporazum o poslovno tehničkoj saradnji na period od četiri godine, piše “Srpskainfo”

Sporazum su potpisali generalni menadžer Igokee Igor Dodik i direktor Borca Tibor Florijan.

“Mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan. Ova ideja postoji već nekoliko godina jer želimo da unaprijedimo košarku u Banjaluci i Republici Srpskoj. Hvala ljudima iz Borca koji su prepoznali kvalitet ove saradnje koji su prihvatili podršku i pomoć koja će se izraziti u finasijskoj, infrastrukturnoj i drugoj saradnji. Rodila se jedna kvalitetna ideja da Borac približimo ABA ligi . Hvala ljudima iz košarkaškoj kluba Borac koji nesebično rade na promociji košarke. Oni žive za ovaj klub, baš kao što i mi živimo za naš klub.  Našli smo interese za sajedničku saradnju, prepoznali iskrene namjere u Borcu. Dugoročnu saradnju smo potpisali na četiri godine, nadam se da će ona trajati malo duže. Želimo da omogućimo mladima da se razvijaju. Ovaj sporazum je izuztno vrijedan jer će pokriti 5 liga, Drugu ligu Republike Srpske u kojoj će Borac igrati sa kadetima, takođe Prvu ligu, Premijer ligu, u perspektivi ABA dva ligu i ABA ligu. Ono što želim da naglasim jeste da je ovo ravnopravna saradnaja u kojoj isključivo Borac odlučuje šta će da radi. Mi smo tu da pomognemo, Borac ostaje samostalan klub, a ne filijala Igokee. On odlučuje kako će da se kretati u budućnosti”, rekao je Dodik.

Tibor Florijan direktor Borca istakao je da će ovo biti veliki korak ka razvoju košarke.

“Komunikacija postoji nekoliko godina unazad. Predmet ugovora je sportska i profesionalna saradnja u cilju da Borac bude konkuretniji u takmičenjima u kojima bude igrao. Dobili smo na pozajmicu dva igrača, a nadamo se u buduće i više koji jće se u Borcu afirmisati. Ovaj sporazum je potpisan za dobrobit košarke, da što više popularizjemo košarku u BL i da se ona vrati na nivo gdje je bila nekada”, izjavio je Florijan.

Na ovaj način, kaže izvršni direktor Igokee Vuk Radivojević, će se stvoriti uslovi da se zaustavi odliv igrača.

“Mi moramo maksimalno u gradu Banjaluka i u Republici Srpskoj, da se okrenemo mladima. Sport je u preblemu u regionu to je nešto što moramo da to spriječimo. Naš cilj je da našu talentovanu djecu zadržimo ovdje i da ih unaprijedimo i razvijamo. Nadam se da je ovo početak i da će dati rezultate u budućnosti”, istakao je Radivojević

(N.S/ Banjaluka.net)