Vijesti 16.09.2016.

Temperatura sljedeće sedmice ispod 10°C

ČITANJE: 2 minute

Čini se kako je kako je stigao kraj ljeta, i to sedam dana prije kalendarske jeseni. Nakon nekoliko pretežno sunčanih sedmica, od danas se očekuje postepena promjena vremena.

Tako će danas u BiH prije podne biti malo do umjereno oblačno vrijeme.

U drugoj polovini dana se očekuje postepeno naoblačenje sa juga koje će u noći na subotu usloviti pljuskove i grmljavinu.

Vjetar slab do umjerne jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C. Najviša dnevna temperatura između 26 i 31°C.

U subotu ujutro i dijelom prijepodne pretežno oblačno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom na jugu i sjeveru dok će na istoku i jugoistoku uz promjenljivu oblačnost biti uglavnom suvo ili samo ponegdje je moguća  kiša.

Tokom dana i popodne suvo uz smanjenje oblačnosti pa će biti dosta sunčanog vremena, a još samo na jugu lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjeren do pojačan, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura vazduha od 12°C do 18°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 22°C do 29°C, u višim predjelima od  18°C.

Meterolozi za nedjelju ujutro i prijepodne najavljuju promjenjljivo oblačno sa više suvog vremena, tokom dana i popodne pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu i pljuskove. Na jugu prvo sa sunčanim intervalima, a poslijepodne pljuskovi. Jutarnja temperatura vazduha od 9°C do 14°C, na jugu do 16°C, u višim predjelima od  7°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20°C do 25°C, u višim predjelima od 15°C.

Prema prognozi vremena u ponedjeljak zadržava se oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom i pljuskovima uz mjestimično obilnije padavine na sjeveru i jugu.   Jutarnja temperatura vazduha od 9°C do 14°C, na jugu do 17°C, u višim predjelima od  7°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17°C do 23°C, na planinama  do 15 °C .

U utorak očekuje se pretežno oblačno i svježe vrijeme sa uglavnom slabom i mjestimičnom kišom. Vjetar slab, sjeverozapadni. Jutarnja temperatura vazduha od 7°C do 13°C, na jugu do 17°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 14°C do 20°C, na jugu do 24 °C .

(MojKontakt)