Vijesti 10.03.2017.

Tender zakočio zamjenu stolarije

ČITANJE: 2 minute

Iako je tender za nabavku PVC stolarije za potrebe JU Studentski centar “Nikola Tesla”, namijenjene za obnovu prvog paviljona, raspisan 19. decembra, žalbe na tenderske procedure zakočile su sanaciju doma.

Potvrdio je ovo za “Nezavisne” Zoran Babić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”, koji je rekao da rukovodstvo Centra još čeka odgovor od Komisije za razmatranje žalbi.

Prema njegovim riječima, zbog zakonskih procedura dovedeni su u pat poziciju jer se obnova Studentskog doma neće raditi prema roku koji su predvidjeli.

“U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama svako ko želi učestvovati na tenderu, osim na prijavu, ima pravo i na žalbe, koje mogu biti osnovane, ali i ne moraju, ali nam to znatno usporava sanaciju prvog paviljona”, kazao je Babić.

Dodao je da se lako može desiti i da se cijeli postupak ponovi, zbog čega bi se ponovo morali ispoštovati svi zakonski rokovi.

Ističe da, kako su vanjske temperature porasle, studenti nemaju problema s grijenje i toplom vodom.

Sa druge strane, stanari Doma nisu optimisti što se tiče obnove da će se desiti u neko skorije vrijeme.

“Već nekoliko godina stalno se priča da će biti zamijenjena stolarija, te da nećemo više zime dočekati sa dotrajalim prozorima kroz koje duva. Tako je već godinama, a ništa se ne rješava”, rekla je Ivana Č., koja živi u Domu.

Dodala je da posljednjih nekoliko dana nemaju problema s toplom vodom, ali da grijanja skoro pa da i nema.

Stefan Kuzmanović, takođe stanar Doma, kaže da, ako već ove zime nisu uspijeli da zamijene stolariju, narednu zimu nikako ne bi smjeli dočekati sa starim poroblemima, koji su godinama prisutni.

“Prozori na objektu Doma toliko su stari da se ne mogu ni zatvoriti, a postoji i niz drugih stvari koje treba renovirati, zgradi bukvalano treba sistematska obnova”, kaže Kuzmanović.

(Nezavisne)