Politika 30.11.2020.

TENZIJE U DNS-u: Nešić smijenio četvoricu potpredsjednika

ČITANJE: 2 minute

Lider DNS- Nenad Nešić potvrdio je za “Nezavisne” da je smijenio tri potpredsjednika te stranke – Đorđa Popovića, Ognjena Tadića i Dragomira Jovičića.

“Za Popovića razlog je nedolično ponašanje, odnosno prijetnje članu DNS-a, o čemu je zapremljena prijava u Policijskoj stanici u Bijeljini, a za preostalu dvojicu razlog je nesprovođenje politike DNS-a”, rekao je Nešić za “Nezavisne”.

Podsjećamo, Savo Popić, novoizabrani odbornik DNS-a u Bijeljini, danas je prijavio je bijeljinskoj policiji da mu je prijetio stranački kolega Đorđe Popović, ministar saobraćaja i veza RS.

Popović: Nešić pokušava da me diskredituje

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović odbacio je tvrnje da je prijetio Savi Popiću, odborniku DNS-a u Bijeljini i poručio da na ovaj način predsjednik DNS-a Nenad Nešić pokušava da ga diskredituje.

“Predsjednik DNS-a Nenad Nešić pokušava da me diskredituje, kako bi imao razlog za moju smjenu sa mjesta potpredsjednika stranke, sa ciljem da zadrži većinu u Predsjedništvu, koja je dovedena u pitanje. Jedan od načina da se održi na mjestu predsjednika DNS-a je smjena neposlušnih potpredsjednika, kako bi ga pozicija predsjednika DNS-a zaštitila od nadolazećih istražnih radnji i onih koje se uveliko vode protiv njega u nadležnim tužilaštvima”, poručio je Popović za “ATV”.

I Marko Aćić razriješen dužnosti

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić razriješio je danas dužnosti i potpredsjednika te stranke Marka Aćića.

Aćiću je ovo treća smjena, prvi put je smijenjen sa mjesta predsjednika ZEV-a svoje zgrade, drugi put sa mjesta direktora Republičkog sekretarijata za izbjegla i raseljena lica a ovo mu je treća smjena sa mjesta potpredsjednika stranke.

Inače, na ovu poziciju Aćić je izabran 2017. godine po želji Marka Pavića nakon unutarstranačkih izbora na kojima nije izabran ni u svoj Mjesni odbor Starčevica.

(N.S/ Banjaluka.net)