Politika 15.03.2021.

TENZIJE U PRIJEDORSKOM SDS-u: Šarović spriječio sjednicu GO zbog protivljenja Maji Dragojević-Stojić

ČITANJE: 1 minuta

Od kada je, u prvoj polovini februara, Milan Tubin napustio SDS i prešao u SPS, tenzije u prijedorskom gradskom odboru ove stranke, koje su obilježile veći dio njegovog predsjedničkog mandata, ušle su u novu fazu, saznaje Banjaluka.net.

Ovog puta, kako kažu dobro obaviješteni izvori iz prijedorskog SDS-a, nezadovoljstvo značajnog broja funkcionera i članova usmjereno je prema Maji Dragojević Stojić. Ona je, dodaju ovi izvori, odlukom predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, nakon Tubinovog odlaska, imenovana za šeficu prijedorskog odbora, ali u proteklih mjesec dana nije uspjela da obezbijedi bilo kakvu podršku baze na toj poziciji.

Prema riječima izvora u ovoj stranci, prilikom imenovanja Dragojević Stojić potpuno je ignorisana demokratska procedura unutar stranke, što je produbilo tenzije u prijedorskom SDS-u, pa je sadašnja situacija, dodaju oni, “obilježena protestima, pa i incidentima”.

Informacije o uzavreloj atmosferi stigle su, kažu izvori, i do predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, koji je zbog tih saznanja dao direktivu da se ne održi sjednica Gradskog odbora DS-a Prijedor, zakazana za 15. mart, odnosno za večeras.

– Mirko je poslao dopis da se zbog korone sastanak ne smije održati, a suština je da zaštiti Maju od bunta – zaključuju izvori.

(Banjaluka.net)

Oznake: SDS Prijedor