Vijesti 24.12.2015.

Teočak: Milan Sarić svirepo ubijen, u kući ispreturane stvari

ČITANJE: 3 minute
teocak ubistvo
Srpski povratnik Milan Sarić (75) ubijen je u kući u zaseoku Sarići, na području opštine Teočak, a njegovo tijelo pronađeno je s rukama zavezanim iza leđa, dok se za ubicom, ili više njih, još traga.

Na tijelu i glavi istražioci su uočili manji broj povreda, a smrt je, prema posljednjim informacijama kojima raspolaže Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, nastupila od jakog udarca u bradu.

Šta je motiv ovog svirepog ubistva još nije utvrđeno sa stoodstotnom sigurnošću, ali do sada pronađeni tragovi upućuju na to da je, po svemu sudeći, u pitanju koristoljublje.

U kući je, naime, izvršena premetačina stvari, a da li je napadač, ili više njih, nešto ukrao tek će biti utvrđeno. Misterija za istražioce svakako je i to što nisu pronađeni tragovi koji ukazuju da je napadač u kuću provalio.

-Kuća je sva ispreturana pa pretpostavljamo da je izvršilac došao da opljačka starca i da je po kući tražio vrijedne stvari. Nisu pronađeni  tragovi nasilnog ulaska napadača u kuću. Zbog toga se pretpostavlja da je starac otvorio vrata izvršiocu ili nije zaključavao kuću- rekao je Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Međutim, navodno je upravo Sarićeva rodbina slučaj prijavila policiji i rođaci tvrde da događaj nije posljedica razbojništva. Tužilaštvo Tuzlanskog kantona vodi opsežnu istragu kako bi sa potpunom sigurnošću otkrilo motive ovog stravičnog ubistva.

Tijelo starca, koji je živio sam u kući, poprilično udaljenoj od ostalih domaćinstava, pronašao je njegov zet Dragan Jović iz Bijeljine, koji je otišao da ga obiđe.

-Našao sam ga na patosu, ruke su mu bile zavezane- ispričao je Jović.

Šta se dešavalo u toj kući niko u selu ne zna.

-Ovdje uglavnom žive stariji ljudi i kuće su dosta udaljene jedna od druge. Milan je bio dobar čovjek i baš ni sa kim nije bio u sukobu. Da li ga je ubio neko ko ga je htio pokrasti, ili je nešto drugo u pitanju, ne znam vam reći – rekao je jedan mještanin, dodajući da Sarić ima kćerku koja živi na području Bijeljine, a koja ga je povremeno posjećivala.

Potraga za ubicom je u toku i do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nije rezultovala hapšenjem. Ipak, policija, kako saznajemo, već ima neke dokaze. Zapravo, tokom uviđaja su u kući pronađeni određeni tragovi biološkog porijekla koji su izuzeti, te će biti vještačeni. Da li ih je ostavio ubica znaće se narednih dana.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac u saradnji sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela, te će se utvrđivati tačno vrijeme i uzroci smrti Sarića. Kada je o vremenu riječ, pretpostavlja se da je ubijen prije nekoliko dana.

Izdate su naredbe i za druga potrebna vještačenja i istražne radnje. Pripadnici MUP-a TK po nalogu tužioca tragaju za nepoznatim napadačem.

(NN)