Region 20.07.2020.

TERETI SE ZA PROIZVODNJU I PROMET OPOJNIH DROGA: Vidakoviću nije određen pritvor, samo zadržavanje 48 sati

ČITANJE: 1 minuta

Navodi koji su se pojavili u pojedinim medijima, a ukazuju na to da je glumcu Branku Vidakoviću nakon privođenja određen pritvor su neistiniti, saopšteno je u nedjelju naveče iz Višeg suda u Beogradu.

U saopštenju se dodaje da takav prijedlog nije ni stavljen od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, odnosno Branko Vidaković nije ni saslušan pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

“Prema Branku Vidakoviću određeno je zadržavanje od najduže 48 časova od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje mu je od istog nadležnog organa ukinuto”, precizira se u saopštenju Višeg suda.

Prijedlog za određivanje pritvora Više javno tužilaštvo u Beogradu stavilo je samo u odnosu na osumnjičenog I.M, o kojem je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odlučivao i to tako što je nakon saslušanja osumnjičenog I.M prema istom odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, a shodno članu 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičenom I.M i Branku Vidakoviću se stavlja na teret da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 1 Krivičnog zakonika u saizvržilaštvu, navode iz Višeg suda, piše Blic.

(N.S/ Banjaluka.net)