Svijet 06.11.2020.

Terorista iz Beča prije napada pomogao penzionerki

ČITANJE: 1 minuta

Žena koja živi u istoj zgradi u kojoj je živio terorista Kujtim Fejzulai tvrdi da joj je pomogao prije nego je izvršio smrtonosni napad u Beču.

Fejzulai je u ponedjeljak izvršio teroristički napad u kojem je ubio četiri i rano 23 osobe, a potom ga je ubila bečka policija.

Kako piše Russia Today, nekoliko sati prije nego će krenuti u krvavi napad, dvadesetogodišnji Fejzulai je pomogao penzionerki Gordani Nikolić da ponese kese u kojima su bile namirnice koje je kupila, prenosi Klix.

“Izašla sam iz lifta naše zgrade, a on je silazio niz stepenice iz svog stana. Požurio je prema meni kako bi mi pomogao s kesama. Rekla sam mu da mogu sama, ali je insistirao da mi pomogne. Ponio je kese i ostavio ih pred mojim vratima”, izjavila je Nikolić.

Podsjetimo, Fejzulai je izvršio teroristički napad na ulicama Beča gdje je ubio četiri i ranio 23 osobe. Policija ga je potom ubila.

Austrija je ranije dobila upozorenje iz Slovačke gdje je Fejzulai pokušao kupiti municiju tokom ljeta, ali se ta informacija navodno “izgubila”.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: Beč, terorizam