Vijesti 14.11.2015.

Teroristi sa Bliskog istoka: Jedan napadač iz Sirije, drugi iz Egipta

ČITANJE: 1 minuta
Pariz 7
Francuska policija identifikovala je jednog napadača kao francuskog ekstremistu, dok je kod jednog od kamikaza koji su protekle noći izveli napad na pariški stadion “Stad de Frans” pronašla sirijski pasoš, a kod drugog egipatski, javljaju francuski mediji.
“Liberasion” podsjeća da su vlasti ranije danas saopštile da je osam terorista “neutralisano”. U saopštenju Islamske države (IS) u kojem je ekstremistička organizacija preuzela odgovornost za sinoće napade kaže se da je reč o “osmorici braće koja su nosila pojaseve sa eksplozivom i jurišne puške”.Jedina zasad potvrđena informacija je da je jedan od terorista koji je učestvovao u napadu na koncertnu dvoranu “Bataklan”, gde je ubijeno više od 80 ljudi, formalno identifikovan na osnovu otisaka prstiju kao francuski državljanin, a već je poznat Generalnoj upravi unutrašnje bezbednosti (DGSI), navodi “Liberasion”.

Policijski zvaničnici još nisu potvrdili identitet napadača kod kojih je, navodno, pronađen sirijski, odnosno egipatski pasoš. Istraga je u toku, a prioritet je identifikovanje osumnjičenih terorista, dok francuski mediji upozoravaju da će istraga potrajati.

(Kurir)