Politika 12.11.2018.

TESLIĆ SDS ide u koaliciju sa SNSD-om?

ČITANJE: 2 minute

Načelnik opštine Teslić i predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević već je dogovorio da ova stranka na lokalnom nivou ide u koaliciju sa SNSD-om, saznaje “Glas Srpske”.

Miličević je i do sada zastupao stav da treba razgovarati sa svim strankama, ali bi ulazak u koaliciju sa teslićkim SNSD-om, koji je praktično dogovoren, bio ozbiljan udarac predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici, tvrdi izvor ovog lista.

Izvor je naveo da bi vrlo brzo trebalo da bude formirana nova skupštinska većina u Tesliću, čija će okosnica biti SDS i SNSD.

“Osim PDP-a, izvan skupštinske većine bi mogao da ostane i teslićki DNS, a jedan od razloga je sumnja da DNS nije u punom kapacitetu radio za zajedničkog kandidata vladajuće koalicije za predsjednika Srpske Željku Cvijanović”, objašnjava sagovornik lista.

On je dodao da su tačne informacije da će poslije dobojskog i zvorničkog SDS-a i bijeljinski odbor zatražiti ostavku Govedarice, kao i kompletnog Predsjedništva SDS-a.

“Bijeljinski SDS će predložiti Glavnom odboru da na narednoj sjednici formira komisiju za sprovođenje unutarstranačkih izbora i da za njenog predsjednika imenuje upravo Milana Miličevića”, istakao je izvor.

Miličević: Izjasniću se u stranačkim organima

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević izjavio je Srni da će sve što ima da kaže u vezi sa djelovanjem ove stranke na lokalnom ili republičkom nivou reći na sjednicama organa stranke.

On nije želio da komentariše pisanje “Glasa Srpske” da je dogovorio da teslićki SDS ide u koaliciju sa lokalnim SNSD-om.

“Od izbora ne dajem nikakve komentare i neću davati, osim na sjednicama organa stranke”, rekao je Miličević, koji je i načelnik opštine Teslić.

Izvor “Glasa Srpske” rekao je da je Miličević sa predsjednikom teslićkog SNSD-a Draganom Bogdanićem dogovorio koaliciju na lokalnom nivou i da bi vrlo brzo trebalo da bude formirana nova skupštinska većina u Tesliću.

Bogdanić: Neformalna većina oko SNSD-a postoji, uskoro će biti ozvaničena

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Tesliću Dragan Bogdanić izjavio je danas Srni da sa rukovodstvom SDS-a u toj opštini do sada nije bilo pregovora o koaliciji na lokalnom nivou, ali da SNSD ima većinu u teslićkoj Skupštini koja bi u narednom periodu trebalo da bude ozvaničena.

Bogdanić je podsjetio da je 19-20 odbornika glasalo za stavove Opštinskog odbora SNSD-a na posljednjih nekoliko sjednica lokalnog parlamenta.

“Ta nezvanična većina postoji. Došlo je vrijeme da formiramo skupštinsku većinu. Sa kojim strankama, vidjećemo nakon razgovora”, naveo je Bogdanić.

On je rekao da je SNSD ostvario ubjedljivu pobjedu u Tesliću i da ima naznaka da će odbornici PDP-a, nakon raspuštanja opštinskog odbora te stranke, preći u Klub SNSD-a u lokalnoj skupštini, ali da opštinski organi SNSD-a o tome još nisu raspravljali.

(Srna)