Politika 28.03.2016.

Teslić: SNSD na izbore u koaliciji sa NDP-om

ČITANJE: 2 minute
dodik-cavic

Milorad Dodik i Dragan Čavić imaće zajedničkog kandidata za načelnika Teslića. Koaliciju okupljenu oko SNSD-a i NDP-a objelodanili su prvi ljudi opštinskih odbora.

Nesvakidašnja koalicija u drugi plan ja bacila to se ime kandidata još ne otkriva. NDP-ovom Dragutinu Škrebiću nije ništa čudno što u Tesliću šuruje sa SNSD-om.

“Ovo su lokalni izbori gdje mi ne vodimo tu visoku politiku nego naše lokalne probleme rješavamo. I smatramo da kadrovi u ovim strankama su kud i kamo bolji, odgovorniji i rezultati koje su u proteklom periodu pokazali su da su trenutno bolji od onih koji trenutno vode Teslić”, objasnio je Dragutin Škrebić, predsjednik Opštinskog odbora NDP-a Teslić.

Aktuelni načelnik Milan Miličević tvrdi da Škrebić solira i postupa mimo Saveza za promjene koji se dogovorio da će u oktobru nastupati jedinstveno u svim opštinama. NDP-u se tako ponavlja trebinjski scenario neposlušnosti – dok u Tesliću podržavaju tuđeg, u Trebinju ne podržavaju zajedničkog kandidata saveza za gradonačelnika.

Dragan Čavić danas se nije javljao na telefon. Portparol stranke kaže da će u narednim danima raspravljati o situaciji u Tesliću.

“Ja jedino mogu da vam dam broj gospodina Škrebića pa da vidite sa njim šta ga je motivisalo da pravi tu vrstu aranžmana na lokalnom nivou, u ovom trenutku mi nemamo zvaničan stav stranke”, kaže Marinko Učur, portparol NDP-a.

Saradnju sa NDP-om u teslićkom SNSD-u pravdaju potrebom da se, kako kažu, poboljša položaj ove lokalne zajednice i utvrdi stabilna skupštinska većina.
Dok čeka na odluku stranačkog šefa, situaciju dodatno komplikuje i sam Škrebić, inače predsjednik Unije udruženja poslodavaca. Ne želi da potvrdi, ali ni da demantuje nezvanične informacije o prelasku u Socijalističku partiju. Kaže, ko zna šta donosi dan, a šta donosi noć.

(Atv)