Vijesti 29.11.2016.

Teta Brankica obradovala mališane klavirom

ČITANJE: 3 minute

Brankica Jakovljević, vaspitačica vrtića “Radost”, zajedno s koleginicama kupila je klavir ovoj predškolskoj ustanovi, nakon što je pobijedila na konkursu za dječju igračku.

“Ideja je bila moja, ali sve koleginice su mi pomogle da se to ostvari, čak je i jedan roditelj pomogao u pravljenju igračke. Nakon pobjede na konkursu novac koji smo dobili dali smo za klavir, a dio novca koji je nedostajao dodao je Centar za predškolsko obrazovanje i vaspitanje”, ističe Brankica.

Kaže da je ideja da mališane vrtića obraduje klavirom proistekla iz potrebe.

“Nismo imali nikakav instrument i to nam je bilo potrebno, a klavir će ostati u vrtiću i narednim generacijama”, kaže Brankica.

Dodaje da i sama, radoznala poput djeteta, igrom i vedrim istraživačkim duhom već deset godina pokušava da dopre do malih srca, a da su igra i pjesma najbolji način za to.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kaže da su vaspitačice vrtića “Radost”, koje su osvojile 730 KM za najdidaktičko sredstvo, koju je dodjeljivalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS, iznos osvojene nagrade poklonile vrtiću za nabavku klavira za zajedničke muzičke, dramske i druge aktivnosti, kako bi djeci i vaspitačima zajedničke trenutke učinile nezaboravnim.

“Iznos nije bio dovoljan, pa je Centar zbog ovog lijepog gesta i kolegijalnosti vaspitača iz svog budžeta namirio potrebna sredstva, te je vrtiću ‘Radost’ kupljen klavir. Iz toplog i uređenog vrtića sada se čuju veseli tonovi klavira i dječja pjesma”, kaže Kurtinovićeva.

Djeca uživaju, a i roditeljima se sviđa ovaj divan gest. Biljana Jošić-Bajić, majka djevojčice koja ide u ovaj vrtić, istakla je veliko zadovoljstvo i oduševljenje zbog gesta na koji se teta Brankica odlučila.

“Djeca su najvrednije što imamo, a vrtić nije samo ustanova, već mnogo više. To je tvornica smijeha i radosti, koji obogaćuju sve koji kroz vrtić prođu”, istakla je ova majka.

Mališani iz vrtića “Radost” kažu da su presrećni zbog dara. Šestogodišnja Atina Lukač kaže da ih vaspitačica svaki dan uči pjesmicama, te da su bili presrećni kada su jedan dan došli u vrtić i zatekli klavir.

“Svaki dan naša teta Brankica nam svira na klaviru, a mi pjevamo razne pjesme i plešemo”, kaže ova djevojčica.

Njen drugar Mateja Mrdić kaže da se sad već pripremaju za pripredbu povodom Svetog Nikole.

Obnova Tehnička služba Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje izgradila je sredstvima koja je odobrio grad novu kotlovnicu uz vrtić “Radost”.

Postupak javne nabavke je uspješno sproveden, tako da je u vrtiću “Radost” napravljena nova kotlovnica, uvedeno novo grijanje na pelet, gdje je izabrani ponuđač “Krobat” d.o.o. Banjaluka instalirao novu peć i potrebne instalacije za grijanje o vlastitom trošku, zamijenio kompletnu stolariju novom PVC stolarijom i doveo objekat u stanje energetske efikasnosti.

(Nezavisne)